Virágok, kert, területrendezés – Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei dolgoznak a kertekben és városszerte
Város
2024. ápr. 10.

Virágok, kert, területrendezés – Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei dolgoznak a kertekben és városszerte

Már javában készülnek a virágosításra az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Győzelem úti kertészetében. A virágokat májusban helyezik ki városszerte a szakemberek.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai szorgoskodnak a Győzelem úti kertészetben. Elindult a gyökereztetés időszaka. Összesen három fűtött melegházban vetik a magot télvíz idején. Több ezer palántát nevelnek itt, melyek később Ózd látképét fogják szépíteni. Tavasszal kicsit több a tennivaló.

„Február végén kezdtük el a magvetéseket itt a Győzelem úti kertészetben. Jelenleg ezeknek a kikelt növényeknek az átültetése, kicserepezése zajlik. Amint elérik a megfelelő fejlettségi fokot, kikerülnek a közterületekre. Most ugye nyílik a tulipán és a nárcisz. Amikor ezek elvirágoznak, majd leszáradnak a levelek, ezeket kiszedjük, felásózzuk a talajt, és ezt követően mennek ezek a növények az adott helyre, ahol minden évben szoktak díszelegni a főbb központokba, a gyújtói körforgalom, Cipó, Városközpont, Újváros tér és térsége” - mondta Léman Ildikó, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mezőgazdasági részlegvezetője.

Korábban készen vásárolták a palántákat, de pár éve maguknak nevelik. Az idei esztendőben számítanak a legtöbbre. A balkonnövények leginkább a villanyoszlopokra, illetve kőládákba kerülnek majd.

„Naponta 2500-3000-et ültetünk. Családias hangulatban telik itt az idő a kertészetben. Ültetünk büdöskét, porcsinkát, petúniát, muskátlit és különböző virágokat” - emelte ki Lakatos Tünde.

A város idén is szeretne részt venni a Virágos Magyarországért pályázaton. Az előző években már többször is sikerrel szerepeltünk a megmérettetésen, volt hogy különdíjban részesültünk. A Magyar Turisztikai Ügynökség május elsejéig várja a nevezéseket a felhívásra.