„Ön választ, mi segítünk” – Megvannak a pályázati program térségi eredményei
Hírek
2024. ápr. 5.

„Ön választ, mi segítünk” – Megvannak a pályázati program térségi eredményei

Magabiztos győzelmet arattak az ózdi teknőcök az „Ön választ, mi segítünk” pályázaton. Programjuk nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében.

Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat őszi fordulója lezárult, a térségben három projektre szavazhattak a vásárlók. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a nagybarcai Kecskési Tollas Tibor Emlékére Alapítvány képviselője állhatott. Százezer forintos nyereményüket falfestésre fordítják. Közel négyezer szavazattal a második helyen az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola végzett. A környezettudatosságra való nevelésre fókuszálnak. Minden évben megrendezik fenntarthatósági témahetüket, idén kétszázezer forintot költhetnek rendezvényük színvonalasabbá tételére.

„A fenntarthatósági témahét nálunk egybeolvad az Apáczai Napokkal, ami ugye az iskola napokat jelenti, és ezen napok kapcsán kerülnek feldolgozásra a különböző témakörök. Nagy örömünkre szolgált, hogy immáron negyedik alkalommal egymás után bekerültünk a Tesco „Ön választ, mi segítünk” projektjébe. Megpróbálunk mindig olyan témákat felkarolni, ami szorosan kapcsolódik az aktuális időszakhoz. Így most nagyon jól jött, hogy az Apáczai Napok keretébe most a fenntarthatósági témahét kerül ismét előtérbe” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

Több mint hatezer-kilencszáz vokssal az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elsöprő győzelmet aratott. A klub idén ünnepli harminc éves születésnapját, amelyet természetesen futással ünnepelnek. A „30-as futás a Teknőccel” elnevezésű rendezvényük március 7-én az Ózdi Futónapokkal indult és egészen szeptember végéig tart. Addig pedig minden csütörtökön várják a sportolni vágyókat a stadionba.

„Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület idén lett harminc éves ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy a meglévő programjaink mellé szeretnénk valami különlegeset kitalálni és arra jutottunk, hogy egy harminc alkalmas körös futást tartunk itt a stadionban, ez megfelelő alkalom lehet az ünneplésre. Szeretik az emberek a rendezvényt, ez az ötödik alkalom már, negyven és ötven közötti résztvevőszámmal zajlik az esemény” - emelte ki Ihász Vera, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnökségi tagja.

Négyszázezer forinttal gazdagodtak, amelyből többek között különböző ajándékokkal kedveskednek a sportos program résztvevőinek. Céljuk a rendszerességre ösztönzés és a futás népszerűsítése a városban.