Bölcsődések látogattak az Ózdi Városi Óvodák Katona József úti székhelyóvodájába
Oktatás
2024. márc. 27.

Bölcsődések látogattak az Ózdi Városi Óvodák Katona József úti székhelyóvodájába

Óvodanyitogató címmel szerveztek programot az Ózdi Városi Óvodák Katona József úti székhelyóvodájában. A délelőttön a bölcsődéseket látták vendégül.

A Katona József Úti Óvoda kollektívája egy új, hagyományteremtő programot indított. Az óvodával szemben lévő bölcsőde apróságait és azok nevelőit látták vendégül az óvodapedagógusok annak érdekében, hogy jobban megismerjék egymás munkáját és a leendő ovisokat. Az új program az Óvodanyitogató címet kapta.

„Első alkalommal rendezzük meg az Óvodanyitogató, hívogató programunkat. Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk megismerni azokat a kisgyerekeket, akik szeretnének idejárni a mi óvodánkba. Közel van a bölcsőde, látásból ismerjük a gyerekeket, hiszen mindig itt járnak el, és ha kirándulni megyünk, akkor is látjuk őket. Úgy gondoltuk, hogy jöjjenek át, nézzenek körül. Nézzék meg, hogy milyen az óvoda, és vannak olyan kiscsoportosaink, akik a bölcsődéből érkeztek. Úgy gondoltuk, hogy kicsit szorosabbra fűzzük a bölcsődével a kapcsolatot nemcsak a gondozó nénikkel, hanem a gyerekekkel is” - mondta Pusztai Ferencné, óvodapedagógus.

A gyerekek figyelmének lekötésére egy komplex foglalkozást dolgoztak ki az óvónők. Meséltek, énekeltek és táncoltak, természetesen olyan feladatokkal várták a kicsiket, amely az életkori sajátosságaiknak megfelel. Gyurmázhattak, színeztek az asztaloknál, babáztak és felhőtlenül játszottak a gyerekek.

„Nagy szeretettel vártuk a bölcsődéseket erre a délelőttre. Először szabad játékot biztosítottunk számukra, hogy az új környezetben fel tudjanak oldódni, ezután pedig egy mesekezdeményezést kezdeményeztünk számukra, amit nagy odafigyeléssel figyeltek és az érdeklődésüket kellőképp felkeltette. Ezután közösen dalos játékoztunk velük, majd mondókáztunk, majd festettünk velük a húsvéthoz kapcsolódóan” - emelte ki Bartáné Bartók Boglárka, óvodapedagógus.

Reményeik szerint a jövőbeni Óvodanyitogató programra a szülőket is meghívják, hogy megismerkedhessenek az ott dolgozó pedagógusokkal és betekinthessenek a nevelők munkájába.