Kerékpáros Iskola Kupa és Ki a mester két keréken? – Városi kerékpáros verseny az Ózdi Rendőrkapitányságon
Oktatás
2024. márc. 26.

Kerékpáros Iskola Kupa és Ki a mester két keréken? – Városi kerékpáros verseny az Ózdi Rendőrkapitányságon

Kerékpáros Iskola Kupa és Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyeken mérték össze tudásukat általános iskolás diákok az Ózdi Rendőrkapitányságon.

A feltett kérdésekre koncentráltak a diákok az Ózdi Rendőrkapitányság előadó termében. A mai napon zajlottak a Kerékpáros Iskola Kupa és Ki a mester két keréken? elnevezésű kerékpáros versenyek, amelyeket általános iskolás tanulóknak hirdettek meg. A teszt kifejezetten a biciklisekre vonatkozó KRESZ-re tért ki. Rendkívül fontos, hogy a közutakon érvényben lévő szabályokat már a gyerekek is megismerjék.

„Egyre több kerékpáros jelenik meg a közutakon. A kerékpáros közlekedésnek külön szabályai vannak, amelyet már általános iskolás korban jó, ha elsajátítanak a gyermekek, pontosan azért, hogy balesetmentesen tudjanak közlekedni a forgalomban. Én ezért tartom nagyon fontosnak, hogy mindenki megismerje a kerékpáros közlekedés szabályait, hogy biztonságosan haza tudjunk érni” - hangsúlyozta Török Gergely, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedési fővizsgálója.

A teszt kitöltése után a gyerekeknek az ügyességükre volt szükségük. Biciklire pattanva kellett egy akadálypályán végighaladniuk, melyet a kapitányság előtti parkolóban állítottak fel. A feladatok egy része nehéznek bizonyult, többen kikerülték, de olyan is volt, aki elesett 1-1 akadály leküzdése közben. Ennek ellenére jó hangulatban telt a program.

„Jól éreztem magam. A nagy lányok is sokat hibáztak és én nem annyira sokat rontottam” - mondta Barna Flóra Janka.

„Hát a pálya az eléggé nehéz volt, vannak könnyebb részek. Nagyon jól érzem magam, és már várom az eredményhirdetést” - nyilatkozta Gedeon Bendegúz.

Négy iskola körülbelül harminc diákja közül a Kerékpáros Iskola Kupán Endrész Balázs és Juhász Hanna Barbara értek el első helyezést. A Ki a mester két keréken? akadálypályán pedig Repka Cintia és Titkos Attila bizonyult a legügyesebbnek. Így ők négyen vehetnek részt a vármegyei versenyen melyet Miskolcon rendeznek április tizenegyedikén a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.