Célok és megvalósítás – Megtartották éves közgyűlésüket a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület tagjai
Hírek
2024. márc. 26.

Célok és megvalósítás – Megtartották éves közgyűlésüket a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület tagjai

Megtartották éves közgyűlésüket a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület tagjai. A találkozón szóba kerültek a tavalyi esztendő történései és beszéltek a jövőbeni tervekről.

Családias hangulatban zajlott a a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület éves közgyűlése. Az esemény kegyeleti megemlékezéssel kezdődött. Azokra a néhai tagokra gondoltak vissza, akik már nincsenek közöttük. Ezt követően a 2023-as beszámoló következett a költségekkel és az ellenőrző bizottság munkájával kapcsolatban, valamint a Történelmi Emlékbizottság is összefoglalta az elmúlt időszakot. Szóba kerültek a 2024-es elképzelések. Jelenleg 45-47 fővel működnek. Szeretnék fiatalítani az egyesületet.

„A fiatalok részben nem tudják, hogy szülőföldjük, ahol ők laknak, az milyen nagy történelmi múlttal rendelkezik. Gyakorlatilag hány ezer évre vezethető vissza ennek a helynek a történelmi múltja, és a fiatalításra az egyesület elképzeléseinek és terveinek a végrehajtásához is nagy szükség lenne. Úgyhogy tervezzük előadásoknak a tartását” - mondta Kovács-Veres Sándor, a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület elnöke.

Éves közgyűlésüket a megszokottakkal ellentétben, most nem a Civil Házban tartották. A találkozónak egy Bocskai István utcai ingatlan adott otthont. A főépületet használhatóvá tették, de az udvar környékén még akadnak teendők. Terveik közt szerepel egy kisebb épület kialakítása, ahol helytörténeti kiállítást szeretnének létrehozni.

„Azt szeretnénk bemutatni a lakosságnak majd idővel, hogy mikor arról időpontot nem tudok mondani, hogy Bolyok, mint nagyon régi település, hogyan fejlődött, hogyan alakult ki, mik voltak a történelmi előzményei a környéken is, hogyan változott a települések fejlődése, alakulása” - emelte ki Tóth Pál, a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület ellenőrző bizottsági elnöke.

A Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület 1927. július 26-án alakult, amelyet 2002-ben újraalapítottak. Tagjaik folyamatosan azon munkálkodnak, hogy megőrizzék a tradicionális értékeket az utókor számára.