Lángok martalékává vált egy ikerház az Új telepen
Hírek
2024. márc. 21.

Lángok martalékává vált egy ikerház az Új telepen

Lángra kapott és leégett egy ház tetőszerkezete az Új telepen. A tüzet feltehetőleg illegális áramvételezés okozta. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

A tűz tegnap délután keletkezett az ikerház egyik felében. A lángok azonban átterjedtek a szomszédos lakásra is, a tető teljes terjedelemben égett. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság híradó ügyeletére érkezett a riasztás, a tűzoltók perceken belül a helyszínre értek.

„A jelzés szerint egy Új telepi családi ház, egy ikerház tetőszerkezete égett. A kollégáim egy darab gépjárműfecskendővel, illetve egy darab vízszállító járművel vonultak a helyszínre, ahol megállapították, hogy az ikerház tetőszerkezete teljes terjedelmében ég. Kettő darab úgynevezett C és egy darab úgynevezett D sugárral avatkoztak be. A tűz kifejezetten nagy kiterjedésű volt, kollégáim nagy erőkkel avatkoztak be. Az eset során személyi sérülés nem történt” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az oltási folyamatot nehezítette, hogy csupán két jármű volt szabad a riasztás pillanatában, így a lángok megfékezése több mint két órát vett igénybe. Az eset során keletkezett anyagi kár jelentős, a ház lakhatatlanná vált. Lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, összesen 10 embert kellett elhelyezni. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai is a helyszínre siettek, akik a mentésben és a helyszín biztosításában segédkeztek.

„A tűzoltósággal történt egyeztetés alapján megállapítást nyert, hogy a tüzet feltehetően a nem megfelelő, illegális áramvételezés okozta. Itt felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy amennyiben valaki illegálisan áramot vételez, nem csak a saját és mások életét veszélyezteti, hanem hatósági bírságra és szankciókra is számíthat” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az utcában néhány órára lekapcsolták a villamos áram szolgáltatást. Úgy tudjuk, hogy ez már nem az első tűzeset volt ebben a házban. Korábban ugyanebből az okból kifolyólag keletkezett kár az épületben. A megélhetési nehézségekkel küzdők esetében gyakori a szabálytalan áramvételezés, annak ellenére, hogy ez a módszer fokozott élet- és tűzveszélyes.