Ünnepeltek az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2024. márc. 14.

Ünnepeltek az Újváros Téri Általános Iskolában

Az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére iskolai ünnepséget szerveztek az Újváros Téri Általános Iskolában, ahol az ötödik évfolyam tanulói adták a műsort.

Közel hatszáz ünneplőbe öltözött diák és óvodás foglalt helyet az Újváros Téri Általános Iskola aulájában. A tanulók a már több éve hagyománnyá vált rendezvényen belül emlékeztek meg a forradalomról és szabadságharcról. A Himnusz közös eléneklése után az ötödik évfolyamosok műsora következett, melyre már hetekkel ezelőtt felkészültek a gyerekek.

„Nagyon fontos, hogy a gyerekek átérezzék a hazafiasságot, érezzék ennek az ünnepnek a fontosságát és ezért kértük is, hogy minden gyerek ilyenkor vegye fel a kokárdát, illetve ünneplőbe jöjjenek, tehát fehér felső, sötét nadrág vagy szoknya. Az ötödikesek a március tizenötödikei műsorért a felelősek” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A tanulók ügyesen felelevenítették az 1848. március 15-e eseményeit. Előadásmódjuk, szavalatuk híven tükrözte a márciusi ifjak lelkesedését, elszántságát, forradalmi hevületét. A műsort dalokkal és versekkel színesítették. Az Újváros Téri Általános Iskola tanulói az ünnep tiszteletét, méltóságát megadva, fegyelmezetten tisztelegtek az 1848-as forradalom emléke előtt.