„Ez az ország a te hazád!”
Város
2024. márc. 14.

„Ez az ország a te hazád!”

Megemlékezésre hívja az ózdiakat városunk önkormányzata az 1848/49-es forradalom és szabadságharc a 176. évfordulóján.

Közös megemlékezésre invitálja a lakosságot Ózd Város Önkormányzata az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján. Március 15-én, azaz holnap reggel kilenc órakor a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület vezetésével lovasok indulnak el a Nagyparkolóból a Petőfi térre.

„Itt kezdődik tíz órától az ünnepi műsor és megemlékezés, ami nagyon régóta megtekinthető és a városlakók életében szerepet játszik. A Petőfi téren tíz órakor kezdődik egy ünnepi beszéddel, ahol polgármester úr fogja megosztani a gondolatait. Ezt követően egy ünnepi megemlékezést láthatnak az érdeklődők, amit az ÓMI Zenés Színház fog össze, és közösen mutat be az Ózdi Néptánc Egyesülettel és a Szabad Szombat Táncegyüttessel, majd a műsor végét koszorúzás zárja” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK-Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. művelődési ágazatvezetője.

„Ez az ország a te hazád!” címmel zenés, táncos irodalmi műsorral készültek a szervezők. Az esemény koszorúzással zárul, amelyben a hagyományokhoz hűen a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület tagjai működnek közre.

Az idei rendezvényen lesznek változások. A rendőrség az Ózdi Városi Könyvtár mellett fél sávon lassítja a forgalmat a 48-as út Eger felé kivezető szakaszán. A kétsávos út Petőfi tér felé eső részén, a felező mentén kordonnal és bójákkal lesz lezárva. Ezen a sávon belül történik a gyalogos közlekedés, a külső sávon pedig az autós forgalom halad, lassítva. A változtatást a Kazinczy út egyirányúsítása tette indokolttá. Az Egerből érkezőket a körforgalomban a Bem út-Bartók Béla út felé terelik, mivel a József Attila úti szakasz le lesz zárva, ahogyan ez a korábbi években is tapasztalható volt a rendezvény idején.

A tavalyi eseményen borús, csapadékos volt az időjárás. A meteorológusok szerint most közepesen felhős idő várható pénteken, illetve csak elszórtan számíthatunk csapadékra térségünkben. A Petőfi téri ünnepi megemlékezést az Ózdi Városi Televízió teljes egészében rögzíti, amelyet pénteken este hét órakor tűz műsorára.