Kokárda, nemzeti ünnep, érdemkereszt. Állami kitüntetésben részesült Obbágy Csaba
Hírek
2024. márc. 14.

Kokárda, nemzeti ünnep, érdemkereszt. Állami kitüntetésben részesült Obbágy Csaba

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Obbágy Csaba. Az elismerést Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter átadta át a Pesti Vigadóban.

Az 1848-49-es szabadságharc hőseire emlékeztek a Sajóvárkonyi Általános Iskolában. A pedagógusok és kisdiákok színvonalas műsorral készültek március 15-ére. A fellépők elszavalták Petőfi Sándor Nemzeti dalát, énekkel és zenével felidézték a múlt történéseit, megemlékeztek a Pilvax kávéház ifjairól.

„Nagyon büszke vagyok mindegyikőjükre. Szerintem a legnehezebb ebben az egészben az volt, hogy összehozzunk két egész osztályt, tehát közel negyven gyerekkel fellépni nem volt egyszerű, viszont az az erő, amit ők így együtt tudtak sugározni, szerintem visszaadta az akkori hangulatot” - emelte ki Gergely Klaudia, a Sajóvárkonyi Általános Iskola pedagógusa.

Az iskola életében az idei ünnep még nagyobb jelentőséggel bír, ugyanis Obbágy Csaba, az intézmény igazgatója állami kitüntetésben részesült. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójának tiszteletére átadó ünnepséget rendeztek a Pesti Vigadóban március 12-én. Sulyok Tamás köztársasági elnök megbízásából Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter adta át Obbágy Csabának a Magyar Arany Érdemkeresztet.

„Úgy gondolom, hogy nagyon sokat kell még dolgoznom, tennem azért, hogy valóban méltó legyek rá. Nagy-nagy köszönettel tartozom elsősorban a szüleimnek, családtagjaimnak és mindenekelőtt a Jóistennek azért, hogy most az ünnep kapcsán lekacsintott rám. Igyekszem majd megszolgálni. Köszönöm annak a több mint ezer barátnak, ismerősnek aki gratulált. Azt gondolom, hogy még méltatlan vagyok, de igyekszem majd a jövőben” - mondta Obbágy Csaba, a Sajóvárkonyi Általános Iskola igazgatója, önkormányzati képviselő.

A kitüntetés a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál. Obbágy Csaba 1990 óta dolgozik folyamatosan a helyi önkormányzatban, a Sajóvárkonyi Általános Iskola igazgatója és a Rombauer Alapítvány elnöke. A kitüntetést több évtizedes oktatói-nevelői és intézményvezetői munkájáért, valamint Ózd város társadalmi életében vállalt szerepéért, példaértékű karitatív és közösségépítő tevékenységéért kapta.