Anyagi tudatosság, vállalkozói kedv megteremtése. Tizedik alkalommal indult el a Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozói témahét
Oktatás
2024. márc. 7.

Anyagi tudatosság, vállalkozói kedv megteremtése. Tizedik alkalommal indult el a Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozói témahét

Elstartolt a Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozói témahét Ózdon. Az ismeretterjesztő program általános és középiskolás diákoknak szól.

Tizedik alkalommal indult a Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozói témahét. 2015-16-ban a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együtt indította útjára a kezdeményezést, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatásával. Az Újváros Téri Általános Iskola is becsatlakozott a projektbe. Az intézményben nagy hagyománya van a rendkívüli témahétnek. Éliás Gábor már harmadik éve koordinálja a rendezvényt. 2022-ben pénzügyi alapfogalmakkal, 2023-ban pedig a pénzügyi biztonsággal ismerkedhettek meg a tanulók.

A jubileumra való tekintettel idén átfogó tematikával készültek a szervezők. „Pénzügyi életleckék” valamint „Gondolkozz és vállalkozz!” témaköröket dolgozhattak fel a pedagógusok. A rendhagyó órán az iskola felső tagozatos diákjai vehetnek részt.

„A feladatokkal kapcsolatban volt olyan téma, amit mi választottunk, mégpedig a hitelezés. Okosan a hitelekről – a film címe is ez. A kötött és szabad felhasználású hitelekkel kapcsolatban töltenek ki a gyerekek feladatlapokat” - emelte ki Éliás Gábor, az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusa.

A foglalkozás egy huszonkét perces rövidfilm megtekintésével indult. A fiatalok átbeszélték a hitelezés és megtakarítás kérdéskörét, majd négyfős csoportokban folytatták a munkát.

„Most ebben a témában, amit feldolgoztunk, nekem a diákhitel volt a kedvencem, hiszen az már lassan minket is érinteni fog és hasznos is lesz nekünk” - mondta Szabó Rónai Rebeka, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A tesztlapokat pontozni fogják, a nyerteseket pedig a Tehetség napján jutalmazzák. Az élményalapú tanórai anyagok segítségével a pedagógusok interaktív módszerekkel ismertethetik meg a diákokat a pénzügyi és gazdálkodási, valamint a kiberbiztonsági alapfogalmakkal.