Korszerűsítés az óvodában
Fejlesztés
2024. febr. 26.

Korszerűsítés az óvodában

Elkészült a Nemzetőr Úti Tagóvoda infrastrukturális fejlesztése. Egy TOP Pluszos pályázatnak köszönhetően mintegy 150 millió forintból valósult meg a projekt.

Az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában a gyerekeket tavaly év végén költöztették ki a csoportszobákból az épület infrastrukturális fejlesztése miatt. A kivitelező cég munkatársai ma már az utolsó simításokat végezték az épületen. Az óvoda dolgozói kitakarítottak, így a gyerekek hamarosan visszaköltözhetnek.

„A karbantartói csoportunk a holnapi napon megérkezik. Két etapban tervezik a visszaköltözést. Először a lenti helyiségekbe kerülnek vissza a csoportok. Itt két csoport fog helyet kapni. Utána a fenti csoportokba szintén két csoport megy, hiszen most mind a hét csoport a lenti új részben működő három csoportba volt bezsúfolva” - nyilatkozta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

Az üres szekrények tehát hamarosan újra játékokkal telnek meg. A kivitelező cég gyorsan befejezte a feladatokat.

„A projekt kivitelezési szerződését december elején írtuk alá, tehát egy szűk három hónap alatt elkészült a projekt, amely tartalmaz homlokzati hőszigetelést, nyílászáró cserét és fűtés korszerűsítést” - mondta Kristonné Sipos Ágnes, projektmenedzser.

Elkészült továbbá a zárófödém hő- és vízszigetelése, a világítást korszerűsítették, a napkollektort üzembe helyezték, napelem rendszert telepítettek, valamint a nevelési munkát segítő IKT eszközöket is beszerelték.

„Befejeződött a Nemzetőr Úti Tagóvodának az energetikai felújítása. Nagyon régóta várták már az óvónők, a gyermekek és a szülők, hogy az egész óvoda megújuljon, hiszen egy korábbi pályázatból az egyik felét felújították, most a másik fele is befejezésre került, úgyhogy hamarosan birtokba vehetik azokat a csoportszobákat, amiket a felújítás miatt el kellett hagyni. Én úgy látom, hogy minden munkálat nagyon szépen és időre, határidő előtt befejeződött, úgyhogy örülünk neki, hogy sikerült ezt a projektet európai uniós finanszírozásból megvalósítani” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című TOP Pluszos pályázatnak köszönhetően közel 150 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a projekt.