Országjárásra indult a Második Reformkor – Ózd volt a legutóbbi állomás
Politika
2024. febr. 23.

Országjárásra indult a Második Reformkor – Ózd volt a legutóbbi állomás

„Adjuk vissza az országot a fiataloknak!” elnevezésű kampányuk keretében Ózdra is ellátogattak a Második Reformkor képviselői.

„Adjuk vissza az országot a fiataloknak!” címmel indított országjáró körutat a Második Reformkor párt. Tegnap este városunkba is megérkeztek. A rendezvényen jelen volt a pártelnök Vona Gábor, az alelnök Pekárné Farkas Emese és Búzás Balázs szakmai igazgató, valamint Pajtók Csongor az északi régióért felelős regionális igazgató, aki az est moderátora volt. Egy sajtónyilvános beszélgetést tartottak, amelyen alapvetéseiket, értékrendjüket hangoztatták. Az eseménynek a Civil Ház adott otthont, ahol több helyi érdeklődő is megjelent. A párt tagjai a fiatalok marasztalására fókuszálnak.

„Hadd mondjak egy nagyon riasztó statisztikát, nem rég készült egy felmérés arról, hogy hány fiatal tervez Magyarországon maradni, miután elkezdi a felnőtt életét. Százból mindössze hat mondta azt biztosan, hogy Magyarországon fog maradni. Kilencvennégy ezek szerint bizonytalan ebben a kérdésben, vagy éppen pont az ellenkezőjében biztos, hogy el fogja hagyni Magyarországot, és mi azt gondoljuk, hogy ez egy generációs élmény. Ma Magyarországon a fiatalok akár Ózdon élnek, akár Nagykanizsán, akár Szegeden, akár Salgótarjánban, azt érzik, hogy a hazájuk nem az otthonuk” - mondta Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke.

Nem csak a fiatalok, de a nők részvételét is fontosnak tartják a politikában, illetve támogatnák a család és a munka egyensúlyát.

„A mi közösségünk abszolút hisz abban, hogy ez nem egy nemi kérdés, hogy ki mennyire alkalmas erre a szerepre tulajdonképpen. Mi pontosan ezt képviseljük és amilyen pártot csinálunk, olyan országot is szeretnénk, ahol a hölgyeknek a lehetőségei ugyanolyanok, mint a férfiaknak. Mi segítjük őket abban, hogy például könnyebben egyensúlyba tudják hozni a családot és a karrierjüket, hogy valóban ne kellejen választaniuk, és hogy ez ne csak egy ilyen jól hangzó mondás legyen, hanem legyen egy támogató környezet emellett. Fontos, hogy ugyanúgy tudjanak tanulni, dolgozni, és hogy egészen egyszerűen végre csak emberként tudjunk egymásra tekinteni és együttműködni, ahogy az élet más területein is együttműködünk” - emelte ki Pekárné Farkas Emese, a Második Reformkor alelnöke.

A párt képviselői meséltek fiatalkorukról és külföldi tanulmányaikról. A kint töltött idő felidézte bennük a hazaszeretetet és visszavágyódást. Több hasonló példát is felhoztak, amellyel próbálták meggyőzni a fiatalokat, hogy miért érdemes inkább itthon letelepedni. Az eseményen szóba kerültek a magas lakhatási árak Magyarországon, ezen is szeretnének változtatni a jövőben.