Farsangi mulatságot szerveztek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai
Szabadidő
2024. febr. 21.

Farsangi mulatságot szerveztek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai

Vacsorával egybekötött karneváli mulatságot szerveztek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai. A hagyománynak számító programon közel százan jelentek meg.

Farsangi mulatságot tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai az egyik helyi étteremben. A tagok közül nagyon sokan maszkot és maskarát öltöttek, hogy minél jobban visszaadják a régi hagyományok hangulatát. A délután megtartott karneváli programra közel százan érkeztek.

„Úgy néz ki, hogy igény van a zenére és a társaságra is és nagyon örülünk neki, hogy most már harmadik, vagy negyedik alkalom, hogy ilyen sokan összegyűlünk” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Hippi és cigánylányok, pincérnők, cowboyok vonultak fel a meghívott vendégek előtt, akik között a város polgármestere, Janiczak Dávid is helyet foglalt. Voltak, akik visszamentek az időben jelmezeikkel a királyi udvarba.

„Amikor a királynőknek udvarhölgyük volt. Ez a könyv pont azt mutatja és az van benne, hogy milyen életük volt. Az udvarhölgynek az volt a feladata, hogy ha a királynő szeretett volna beszélgetni vele, akkor társalkodott vele és ebből a könyvből felolvasott. Ez a ruha pont annak a kornak a jellemét mutatja” - nyilatkozta Asztalosné Herpai Mária.

„Mi minden évben felöltözünk csoportosan, mert mi vagyunk a Szívklub táncosai, és mindig csoportosan jövünk és táncot is mutatunk. Most a western táncot fogjuk bemutatni. Fel is vonulunk, jelmezbe is öltözünk és táncolunk is. Ez mindig így van, minden évben” - emelte ki Begezi Tiborné.

Azoknak a tagoknak, akik maskarát húztak magukra, a civil szervezet fánkkal és oklevéllel köszönte meg a közreműködését. A jelmezes délutánon tombolahúzásra is sor került, majd kötetlen beszélgetéssel és tánccal ért véget a közösségi program.