Bővülnek a parkolóhelyek
Fejlesztés
2024. febr. 15.

Bővülnek a parkolóhelyek

Hat férőhelyes parkolót készítenek az autósok számára az Árpád vezér úton. A jövőben újabb terület kialakítása is tervben van, így bővítve a parkolási lehetőséget a városban.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai újabb parkolót alakítanak ki az Árpád vezér út 1-es házszám mellett. A lakók korábbi kezdeményezésére valósul meg a fejlesztés. Az útszakaszon problémát okoznak azok az autók, melyek a járda, illetve az út egy részét is elfoglalják. A fennálló helyzetet teljesen nem oldja meg a zóna kialakítása, de a környéken tervben van még újabb parkoló kiépítése is.

„Angyal Béla képviselő úrnak nagyon fontos, hogy a területén a lakossági igényeket kielégítse és nagyon sok helyre parkolót kell még építeni ebben a körzetben. Most itt az Árpád vezér út elején elkezdődött egy tavaly tervezett parkolónak az építése, de már a mostani alkalommal arról beszéltünk, hogy melyek azok a következő helyszínek, ahova parkolókat kell építeni, hiszen a várost kinőtték az autók. Nekünk ennek utána kell menni, eddig is rengeteg parkolót építettünk, de folytatjuk a továbbiakban is” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A hat férőhelyes megálló salakborítást kap majd. A feltöltéshez először durva, majd finomabb szemű apró kaviccsal borítják be a területet. A munkálatok a tervek szerint egy héten belül elkészülhetnek, de ez függ a salakfeldolgozó üzem ellátásától, valamint az időjárástól is. Tervek azonban vannak bőven a jövőre nézve.

„Ezt a parkolót a tavaly évi költségkeretem terhére készítjük most el. Ezzel ugye azt érjük el, hogy több férőhely lesz ezen a területen. Kihasználtabb lesz ez a parkoló, illetve ez egy kezdete annak a munkának, amit itt a Zrínyi út elején fogunk végezni, itt a szomszéd épületnél, itt a négyesnél egy tíz férőhelyes parkolót szeretnénk. Bízunk benne, hogy a tavasszal vagy az idén nyáron az is megfog valósulni” - nyilatkozta Angyal Béla, területi képviselő.

Az autósok a feltöltés és tömörítés után vehetik birtokba az új parkolót. Amennyiben az anyagi lehetőségek engedik elképzelhető, hogy később aszfaltborítást is kap az érintett terület.