Milyen irányba fejlesszük tovább a város gazdaságát? – erre a kérdésre keresik a választ
Politika
2024. febr. 14.

Milyen irányba fejlesszük tovább a város gazdaságát? – erre a kérdésre keresik a választ

Nehézipar, gépgyártás, gépjárműgyártás, textilipar, kereskedelem. Ön hol dolgozna szívesen? Az ózdi foglalkoztatás és gazdaság a témája annak a kérdőívnek, amelyet a napokban indítottak útnak.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a közelmúltban az Ózdi Városi Televízió Háttér című műsorában tért ki a helyi gazdaságra és annak jövőbeni fejlesztési lehetőségeire. A tervek megvalósításához azonban elengedhetetlenül fontosnak tartja a lakosság véleményét. Meglátása szerint a jövő főként attól függ, hogy megjelennek e a városban új cégek, foglalkoztatók, beruházók. A csupán pár perc alatt kitölthető online dokumentumban olyan kérdésekre keresik a választ, amelyek befolyásolhatják a döntéshozatal irányát. Magyarország egyik gazdasági húzóágazata a gépjármű- és gépjárműalkatrész gyártás, ezért többek között arra is kíváncsiak, hogy támogatnák-e az ózdiak, hogy egy elektromos autógyártással foglalkozó akkumulátor-gyártó üzem települjön a városba. A felvetések közt szerepel az is, hogy milyen területek érdeklik a munkavállalókat, de más lényeges témákkal kapcsolatban is szeretnének együtt gondolkodni a lakossággal. A kérdőívvel később nyomtatott formában is találkozhatnak majd az érdeklődők, addig pedig online érhető el az űrlap Riz Gábor hivatalos facebook oldalán, valamint az ozd.hu weboldalon.

„Ózd a mi közös ügyünk, ahogyan ismerjük a szlogent. Egy kérdőívet indítunk útjára, amiben szeretnénk megtudni a város polgárainak a véleményét Ózd gazdaságával kapcsolatban. Szeretnénk tudni azt, hogy mit szeretnének a városba jövő iparágként látni, hogyan tudják elképzelni a maguk jövőjét és gyermekeik jövőjét is. Ezért kérem együttműködésük keretén belül töltsék ki ezt a kérdőívet, segítsék a közös munkánkat a tisztánlátás érdekében, hogy merre induljon el a politika a város tekintetében” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.