Kilencvenöt százalékon áll a projekt. A kivitelező szerint február végére elkészülhetnek a korszerűsítéssel az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában
Fejlesztés
2024. febr. 12.

Kilencvenöt százalékon áll a projekt. A kivitelező szerint február végére elkészülhetnek a korszerűsítéssel az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában

Kilencvenöt százalékos készültségben áll a projekt, február végén befejeződhet az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának felújítása.

Tavaly decemberben kezdődtek el a munkálatok az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájában. Az intézmény felújítására és korszerűsítésére közel 150 millió forintos támogatást kaptak. A projekt lassan befejeződik, és a gyerekek beköltözhetnek a megújult épületszárnyba.

„Jelenleg a felújítás 90-95százalékos készültségi fokon áll. Nagyon szeretnénk, hogy ha az idő is engedi, akkor február végére befejezni a komplett felújítást, ami a projektben is szerepel minden munkanemben” - mondta Tóth Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. projektvezetője.

A felújítás több területet is érint. A nyílászárók cseréje mellett az épület hőszigetelése is középpontba került. Korszerűsítik a hő- és vízszigetelést, a világítási rendszer is megújul. Az óvoda napelemeket is kapott, illetve a nevelési munkát segítő digitális eszközök beszerzése is része a projektnek.

„Régóta várják a Nemzetőr Úti Óvodában, hogy megújuljon az a szárny is, ami eddig nem újult meg. Most már 95 százalékon tartanak a munkálatok, úgyhogy hamarosan birtokba vehetik a gyerkőcök. Az önkormányzat még plusz forrást is beletett, hiszen a belső festés nem volt benne a projektben, de a belső festéssel és a vállalkozó által felajánlott új lámpatestekkel – amik szintén nem voltak benne a projektben – teljes lesz a kép, és egy vadonatúj épületrészt vehetnek birtokba hamarosan a gyerkőcök” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A régi szárny korszerűsítése nagy változást hoz az óvoda életébe. Az épület optimalizált energiahatékonysága mellett, a gyerekek és az óvodai dolgozók egy modern, felújított környezetben tölthetik hamarosan az ovis napokat.