Itt a farsang, áll a bál. Szuperhősök, varázslók, hercegnők lepték el a Vasvár Úti Általános Iskolát
Oktatás
2024. febr. 12.

Itt a farsang, áll a bál. Szuperhősök, varázslók, hercegnők lepték el a Vasvár Úti Általános Iskolát

Maszkabált rendeztek a Vasvár Úti Általános Iskolában. Mesehősök, focisták, cicák és katicák voltak a legnépszerűbb jelmezek idén. Az eseményt a nyolcadikosok keringője színesítette.

Régi hagyománya van a farsangi mulatságnak a Vasvár Úti Általános Iskolában. Az alsós és felsős diákok nagy izgalommal készülődtek a rendezvényre. A maszkabált Farkasné Borbás Zsuzsanna pedagógus nyitotta meg. A vendégek köszöntése után az alsós diákok csoportos felvonulása következett elsőtől negyedik osztályig. Színre léptek a bohócok, a barik, volt olyan osztály, ahol a mesehősöké volt a főszerep.

„Nekünk ez egy nagyon nagy dolog, ugyanis harmadik osztályosok vagyunk és az első évben a karantén miatt kimaradtunk a mulatságból. Második osztályban zárt körű volt a farsangunk, és igazából nekünk ez az első olyan, ahol a szülőkkel együtt tudunk egy kicsit bulizni. A szülőkkel és a gyerekekkel közösen döntöttük el, hogy ez viszonylag egy mutatós kis jelmez és a gyerekeknek ez tetszett a legjobban” - mondta Barczi Noémi, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

A kosztümöket zsűri pontozta. A csoportos fellépők zenés koreográfiával is készültek.

„Tóth Lili vagyok a 3.b-ből és bárányok leszünk. Gyakoroltunk táncolni a felvonuláshoz és lesz majd zene is hozzá” - nyilatkozta Tóth Lili, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

Az egyéni versenyzők igen kreatív jelmezekkel rukkoltak elő, volt biztonsági kamera, ász kártyalap, hastáncos és feltűntek a klasszikus maskarák is, mint a focista, királylány, ördög, cica vagy katica. Michael Jackson is színre lépett.

A vagány táncos produkció vastapsot kapott. Amíg a zsűri döntést hozott, tombolát is húztak, ahol értékes nyereményekkel gazdagodtak a résztvevők. Az eredményhirdetés után a zene és a tánc kapta a főszerepet. Gyerekek és pedagógusok együtt ropták a táncparketten. Az alsós farsangi mulatságot a nyolcadikos diákok keringője követte, ahol a fiúk elegáns öltönyben, a lányok pedig meseszép báli ruhában kápráztatták el a közönséget. A tanulókat Kaprinay Tibor készítette fel.

„2023 novemberében kaptam a felkérést Hák Sándor igazgató úrtól, hogy a 2024-es februári keringőt betaníthatom, és örömmel tettem eleget ennek a felkérésnek. Minden évben komoly kihívásnak tartom azt, hogy idén például 70 nyolcadikos táncost taníthattam be erre a farsangi keringőre” - hangsúlyozta Kaprinay Tibor, tánctanár.

A pedagógus azt is kihangsúlyozta, hogy a fiatal táncosok nagyon fegyelmezetten vettek részt a próbákon, heti kétszer gyakoroltak a nagy eseményre. A farsang a felsős diákok jelmezes felvonulásával zárult.