Fűtés-korszerűsítés és informatikai eszközök. Két pályázatot is nyert az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Fejlesztés
2024. febr. 9.

Fűtés-korszerűsítés és informatikai eszközök. Két pályázatot is nyert az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Négy hűtő-fűtő berendezést, egy notebook-ot és egy nyomtatót is vásárolt az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat két nyertes pályázatból.

Sikerrel pályáztak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által kiírt tendereken. Két különböző területen is tudtak fejleszteni. A „Modellprogramok támogatására” elnevezésű pályázatból korszerűsítették az önkormányzat irodájának fűtési rendszerét.

„2023. október 17-én írt ki pályázatot a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság, ahol roma önkormányzatunk sikeresen pályázott. Két pályázatot is nyertünk. Az első az iroda korszerűsítése, itt négy klímarendszer költségét sikerült megnyerni a pályázaton, 1 900 000 forintot nyertünk. A teljes összege a beszerelésnek 2 116 000 forint volt, a különbséget a roma önkormányzatunk a 2024. évi költségvetéséből pótolta” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az Újtelepen található épületbe négy darab hűtő-fűtő berendezést szereltek fel, mely hozzájárul az energiahatékonyság javításához. A Belügyminisztérium megbízásából kiírt másik pályázaton közel 540 000 forintot nyertek. Ebből a pénzből egy notebook-ot és egy nyomtatót vásároltak. A beszerzett informatikai eszközök nagy mértékben megkönnyítik és hatékonyabbá teszik az itt dolgozóknak a munkáját.

„Egyébként örülünk neki, hogy volt egy ilyen lehetőség a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságnál. Örülünk, hogy ilyen pályázati lehetőségek vannak a roma önkormányzatok részére” - tette hozzá az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Váradi József azt is elmondta, hogy jó pár éve tervben volt az iroda energetikai fejlesztése, ám eddig erre nem volt keret. Az önkormányzatnak hatalmas segítséget jelentett a pályázatokon nyert közel 2,5 millió forintos összeg.