Mesehősök – Farsangoltak az Ózdi Városi Óvodák Petőfi Úti Tagóvodájában
Oktatás
2024. febr. 8.

Mesehősök – Farsangoltak az Ózdi Városi Óvodák Petőfi Úti Tagóvodájában

Karneváli hangulatban zajlott a délelőtt az Ózdi Városi Óvodák Petőfi Úti Tagóvodájában. A kicsik kreatív jelmezt öltöttek. A rendezvény közös fánk evéssel zárult.

Mondókával indult a farsang a gyerekeknél az Ózdi Városi Óvodák Petőfi Úti Tagóvodájában. Ma a maci, a cica, a mókus, illetve a nyuszi csoport tagjai ünnepeltek. Az apróságok kedvenc mesehőseik bőrébe bújtak. A beöltözés alól azonban az óvónők sem képeztek kivételt. Most egy cicás, táncos szórakoztató műsorral kápráztatták el a kicsiket. A gyerekek kacsatáncot is jártak, illetve több népszerű dalt is végig énekeltek. Az eseményre Janiczak Dávid polgármestert is meghívták. Az intézményben minden évben nagyon készülnek a mulatságra.

„Ilyenkor minden tevékenységünk ehhez a témához kapcsolódik, ilyen típusú dalokat, vereseket, mondókákat tanítunk a gyerekeknek, amik a farsang hangulatát idézik. És ugye nem maradhat el a fánk evése sem, ezt mindig közösen szoktuk itt megenni a gyerekekkel, a dolgozókkal. Ezután pedig csoportonként külön megyünk, és különböző mókás játékokat szervezünk a gyerekek számára, amit mindig nagyon szeretnek és nagy élvezettel játsszák” - mondta Mocsárkóné Lestál Gabriella, az Ózdi Városi Óvodák Petőfi Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A kisfiúk körében nagyon népszerűek voltak a szuperhős karakterek és a neves focisták. A kislányok a híres hercegnőkre, mesehősökre, illetve képzeletbeli lényekre helyezték a hangsúlyt.

„Én Bellnek öltöztem, és azért ennek, mert farsang van” - nyilatkozta Nagy Zselyke Aranka.

Volt aki maradt a klasszikus jelmezeknél, hiszen megihlette saját cicája.

„Én azért öltöztem fekete cicának, mert Bagira fekete cica” - fogalmazott Barna Luca Anna.

Az egyéb kiegészítők mellett akadtak, akik az arcukat is kifestették.

„Egy vízi unikornisnak öltöztem, és azért szerettem volna ennek, mert szeretem az unikornisokat” - emelte ki Barna Flóra.

A farsangi mulatságot közös fánkevéssel koronázták meg a óvodások, hiszen az ikonikus édes desszert elengedhetetlen kelléke az év ezen időszakának. Az ünneplés végén a gyerekek egyesével kivonultak egy zsámolyra és bemutatkoztak társaiknak.