Megkapta a munkaterületet a kivitelező
Fejlesztés
2024. jan. 25.

Megkapta a munkaterületet a kivitelező

Kétszázmillió forintos pályázati forrásból újabb utak újulnak meg. A munkaterületet tegnap délután vette át a kivitelező. A fejlesztés tizenöt szakaszt érint.

Egy újabb nagyszabású projekt egyeztetése miatt gyűltek össze a szakemberek a Városházán. Egy TOP Pluszos pályázaton kétszázmillió forintot nyert el az önkormányzat belterületi utak aszfaltozására. Ózd városában a tervezett fejlesztés során a meglévő, szilárd burkolattal rendelkező belterületi közutak részleges felújítása fog megtörténni, összesen 15 útszakaszon.

A projektvezető szerint, ha az időjárás nem szól közbe, két és fél hónap alatt be tudják fejezni a feladatokat. A projekt felelősei a munkaterület átadása után bejárást is tartottak. A szemlét a Bolyki főút szervizútján kezdték. Ennek a szakasznak az állapota már hosszú ideje nagy problémát jelent az ott élők számára.

„Prioritásként kezelem már évek óta az utak állapotának javítását Ózdon, így igyekszünk minden keretet megragadni arra, hogy az utakat fejlesszük. Nagyon fontos, hiszen a városban rengeteg olyan utca van még mindig, ami nem látott még soha aszfaltot és nagyon sok olyan út van, ami bár le van aszfaltozva, de a minősége az már tarthatatlan állapotokat tükröz. Ezen fog segíteni a mostani beruházás több útszakasz tekintetében is a város teljes terültén” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A munkaterületet ugyan már átadták a kivitelezőnek, az időjárás miatt a feladatokat csak márciusban kezdik el a fehér munkálatokkal. A gördülékeny kivitelezésben azonban a lakosságnak is nagy szerepe lesz.

„Ebben az utcában is látjuk, nagy akadályoztatása a kivitelezésnek a hatalmas mennyiségű parkoló gépjármű. Ez a többi utcánál is jelentős problémát fog okozni a lakótelepek egy úton való megközelítése, ami ugyan hatalmas forgalomterelési problémákkal fog járni, mivel az aszfalton, a frissen lehúzott aszfaltszőnyegen keresztül kettő óra hosszáig nem lehet közlekedni” - nyilatkozta Bernáth József, műszaki ellenőr.

A fejlesztéssel érintett belterületi utak hossza összesen 4.43 kilométer. A leghosszabb egybefüggő terület 630 méter lesz, valamint két olyan utat is érint majd a fejlesztés, ahol busz is közlekedik.