Jót tenni
Hírek
2021. okt. 12.

Jót tenni

Összegyűlt Schulcz Bence műtéti költségének összege. Ennek jelentős részét az a vasárnapi tombolasorsolás adta, amelyet Nullász Katalin szervezett.

Jelentős számú résztvevővel zajlott a Tombola Schulcz Bence gyógyulásáért elnevezésű esemény, amelyet a hétvégén tartottak a Városi Piacon. A jótékony célú rendezvényen számos tárgy került a pultokra, amelyek egy nagy része gazdára is talált. Az ózdi kisfiú megsegítéséért indított kezdeményezés Nullász Katalin nevéhez kapcsolódik. A szelvények értékesítéséből összesen 2.823.000 forint gyűlt össze.

„A kitűzött célunk most már megvan. Úgyhogy most már minden adott ahhoz, hogy kiutazzunk Barcelonába. December 9-én lesz a műtét. Már le vannak foglalva a repülőjegyek, és most már csak számoljuk a napokat, hogy mennyi van még hátra, és várjuk, hogy túl legyünk rajta. Várjuk a rehabilitációt utána, aztán várjuk az eredményét” - mondta Schulcz Barbara.

A Tombola Schulcz Bence gyógyulásáért nevű facebook csoporthoz közel ezernégyszázan csatlakoztak. A tagok itt tették közzé a különböző felajánlásokról készült fotókat. Persze számos egyéni támogatás is érkezett, és több szervezet is a jó ügy mellé állt. A Tégy jót! Alapítványon keresztül pedig közel egy millió forint folyt be. A Rock Bencéért nevű koncert bevételével is támogatták a kisfiút. A hétvégi soroláson persze nem minden tombolaszelvény tulajdonos vett rész, de nyereményükhöz ők is hozzájuthatnak.

„Az interneten fent lesz az online sorolás. Ott is nyomon tudják követni. A holnapi napon visszakerülnek a Spar-ba az át nem vett nyeremények, rajtuk a szelvényekkel. Mindenkinek egy hétig van lehetősége arra, hogy átvegye a nyereményét. Egyébként ami megmarad, azt el fogjuk árverezni” - nyilatkozta Nullász Katalin, szervező.

A facebook csoport továbbra is megmarad. Így a kisfiú gyógyulását bárki nyomon követheti. A család kitűzött célja négymillió forint összegyűjtése volt. Ebből maga a műtét 4500 euróba kerül. Ám további kiadások is vannak. Így például a repülőjegyek ára, a szállás és a tolmácsolás költsége. Az operáció után pedig több hónapnyi rehabilitáció vár a kisgyermekre, ami szintén pénzbe kerül. A nagyarányú összefogásnak köszönhetően azonban már ezeket is tudják majd fedezni. A tombolasorsoláson egyébként légvár, kreatív játszóház és Mickey egér várta a kisebbeket. A jó hangulatról pedig a Margarit Zenekar gondoskodott.