A gyalogosoknak is nehézséget okozott a közlekedés
Város
2024. jan. 18.

A gyalogosoknak is nehézséget okozott a közlekedés

Folyamatosan zajlik a csúszásmentesítés a városban. Összehangoltan végzik a munkálatokat az ÓVI dolgozói. Az oktatási intézményekben kisebb fennakadást okozott az időjárás.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény telephelyén jelenleg hatvan tonna só áll rendelkezésre a raktárakban, de már leadták a megrendelést a további szállítmányra. Sóderrel azonban bőven el van látva az intézmény. Folyamatosan figyelmemmel kísérik a meteorológiai előrejelzéseket is, és eszerint próbálnak helyt állni, ám a helyzet nem egyszerű.

„Ház azt sajnos meg kell érteni, hogy ezzel túl sok mindent nem tudunk csinálni, folyamatosan szórjuk az utakat, de mivel folyamatosan esett, ezért állandóan újra ráfagy. Tehát éjszaka is 3, ma délelőtt pedig 4 kocsi szórta folyamatosan az utakat, ez még most is folyik. A kézi úttisztítást pedig reggel kezdtük el, itt a járdáknak és a parkolóknak a felszórása folyik most is” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a kórház megközelíthető legyen, valamint az autóbuszok által használt útvonalak, csak ezt követően haladnak tovább a kisebb forgalmú részekre. A dolgozók ma délelőtt többek között az Öregek-Fiatalok Háza előtti parkolóban a Nagy Imre úton is tevékenykedtek. A járdák a jég, az utak pedig a latyak miatt váltak csúszóssá. Nemcsak az autósoknak volt nehezebb dolga a volán mögött a megszokottnál, hanem a gyalogosan közlekedőknek is. A rendkívüli helyzet az iskolák életében is okozott kisebb fennakadásokat. Reggel a pedagógusok és diákok egy része késett, vagy egyáltalán be sem ért az intézményekbe.

A Vasvár úti Általános Iskola közösségi csoportjában tájékoztatta a szülőket arról, hogy senkinek nem származik majd hátránya a hiányzás miatt, akinek szükséges igazolják a kimaradást a Kréta rendszerben. A szülők mindent megtettek annak érdekében, hogy gyermekeiket eljuttassák az oktatási intézményekbe. A Bolyky Tamás Általános Iskolában is rugalmasan kezelték az esetleges távolmaradásokat.

„Ha a megszokott időben indultak el akkor ez okozta a késéseket, az iskolai munkában különösebb fennakadásokat nem okozott. Már a tanórák elején kihirdettük és a tanáriban is megbeszéltük, hogy ezt a hiányzást nyilván tudjuk be a természeti körülményeknek és rugalmasan kezeltük. Úgy gondolom, hogy az első óra után már teljes létszámba, tehát aki nem beteg az is beért, így teljes létszámban folyhatott a munka” - nyilatkozta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Az Ózdi Városi Óvodák tájékoztatása szerint, intézményeikben nem okozott különösebb fennakadást a csúszós úttest, de volt rá példa, hogy valaki emiatt nem jelent meg az óvodában. A narancs színű műanyag edényekből, úgynevezett badellákból mintegy hatvan darab található a város különböző pontjain. A tárolók tartalma arra szolgál, hogy a kézi úttisztításban résztvevőknek könnyebb legyen a dolga. Ma erre szükség is volt. A lakosság a 06-30/689-6405-ös telefonszámon jelezheti az ÓVI diszpécserszolgálatánál észrevételeit.