Hálás szemek
Hírek
2021. okt. 7.

Hálás szemek

Kutyatáppal és használt takarókkal is segítették a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai a négylábúakat.

Kutyakonzervek, több zsák száraz táp, használt plédek és több olyan holmi került az autóba, amelyekkel a gyerekek igyekeztek segíteni négylábú barátainkon. Az állatok világnapjához kapcsolódó kezdeményezést a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda évekkel ezelőtt indította el. Az intézmény igazgatója és négy diák látogatott ki Kiskapudra. Köztük volt Shareef Richárd Ali is.

„Azért tartom fontosnak, mert az állatok is érző lények, és nekik is ugyanaz a szeretet kell, hogy jusson, mint az embereknek” - mondta Shareef Richárd Ali.

Száva Zoé Napsugár is csatlakozott a csapathoz, aki szintén fontosnak tartja, hogy az állatokról ilyen módon is gondoskodjunk.

„Én nagyon szeretem az állatokat. Nekünk is van otthon tizennyolc macskánk, négy kutyusunk és lovunk is van. Sajnálom az állatokat, akik menhelyen vannak. Tudom, hogy jó helyük van, de én sajnálom őket, és ezért hoztam nekik rengeteg ételt” - nyilatkozta Száva Zoé Napsugár.

Az intézmény évek óta támogatja a kiskapudi állatmenhelyt. Így tavaly is igyekeztek segíteni a kutyusokat. A mostani akciót még szeptember 1-jén hirdették meg, amelyre rekord mennyiségű adomány gyűlt össze.

„Ebben az évben mondhatom, hogy hatványozottan többet hoztak a gyerekek. Mázsákról beszélünk most, amit a gyerekek és a szülők hoztak. Nemcsak élelmiszert gyűjtöttünk, hanem plédeket, használt takarókat, amit a kisállatok alá be lehet tenni. Volt olyan gyerek, aki csak egy kis zacskóba tíz dekányit mért ki otthon a kutyustól, volt aki pedig huszonöt kilójával hozta heti rendszerességgel az állateledelt” - emelte ki Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.  

A kiskapudi állatmenhely lakói az autók zúgására felfigyelve izgatottan várták a látogatókat, akik már nem ismeretlenek számukra. Fazekas Ildikó, az Állatvédő Egyesület Kiskapudért és a Kóbor Kutyák Álmaiért nevű szervezet elnöke örömmel fogadta a segítséget. A több mázsányi eledel és egyéb hasznos holmi kipakolása után a gyerekek kicsit meg is sétáltathatták az ebeket.