A Pokolgép együttes koncertezett a Civil Házban
Város
2024. jan. 2.

A Pokolgép együttes koncertezett a Civil Házban

A Pokolgép zenekar is fellépett a Metál Karácsonyon. A programot a Civil Házban rendezték meg. A nagysikerű együttes közel két órás koncerttel örvendeztette meg a rajongókat.

Az ózdi Vírus együttes zenéjével kezdődött a Metál Karácsony koncertsorozat a Civil Házban, ahol este hat órakor fogadták a rock és metál rajongókat. Már tizenkettedik éve annak, hogy karácsony környékén a keményebb zenét kedvelő fiataloknak programot szerveznek a Civil Házban. Az idei esztendőben a rendezvény fővédnöke városunk polgármestere, Janiczak Dávid volt.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a hagyományok megőrzésre kerüljenek és Oláh Kálmán épp ezt teszi, hiszen most már nagyon sokadik alkalommal szervezi meg a Metál Karácsonyt év végén itt a Civil Házban. Ebben az évben fővédnökként hozzáálltam a rendezvényhez, hiszen mondta, hogy problémákba ütközött a szervezés kapcsán, és ehhez nyújtottunk anyagi támogatást, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson. Bár rétegzenéről van szó, de azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy az a réteg, aki a metál zenét szereti, megtalálja a számítását Ózdon és nem csak Ózdon, hiszen a környező településről is szép számban érkeznek egy ekkora bulira” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Bemutatkozott a kazincbarcikai Mytra együttes, majd az Old Remorse lépett a színpadra, de a Living Force is zenélt az est folyamán.

„Először is telt ház volt, de azt lehet mondani, hogy már most tizenkét éve zajlik ez az esemény. Előtte lent volt a Pince Klubban, most már itt van fent hatodik, vagy hetedik éve és azt lehet mondani, hogy telt ház van. A tizenkét év alatt megfordult itt közel hatvan, hetven zenekar. Az érdeklődés nagy, meg szeretik az emberek. Élőzene, öt zenekar lesz” - mondta Oláh Kálmán, főszervező.

A Civil Ház a tíz órakor kezdődő Pokolgép együttes fellépésére telt meg igazán. Nagyon sok ismert dalt hoztak magukkal a zenekar tagjai, akik idén fennállásuk negyvenedik születésnapját ünneplik. A Pokolgép nevéhez köthető az első magyar heavy metal album, az 1986-ban megjelent Totális metál. Az egyik alapító Kukovecz Gábor volt, aki ma is a zenekar élén áll, összefogja a csapatot. Ózdra már második alkalommal jött a csapat.

„Ide mindig ezer örömmel jövünk, mert akiknek játszunk, azok ezer örömmel várják, hogy játsszunk. Szerintem ez a leglényegesebb dolog. Itt most a másodszor vagyunk ebben a művházban” - nyilatkozta Kukovecz Gábor, a Pokolgép együttes vezetője.

A koncertsorozat a szervezők szerint nagyon jól sikerült, mely hagyományt a jövőben is folytatni szeretnének.