Korszerűsítik az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodáját
Fejlesztés
2023. dec. 12.

Korszerűsítik az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodáját

Felújítják és korszerűsítik az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodáját. A projekt közel 150 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

Szinte üresek a helyiségek az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának régi szárnyában. A felújítási munkálatokra készítették elő, hiszen nemsokára elindul a beruházás. A kivitelezésben érintettek tartottak bejárást az intézményben és annak területén a munka megkezdése előtt. A rekonstrukció során a nyílászárók cseréje mellett az épület megfelelő hőszigetelésére is nagy hangsúlyt fektetnek a szakemberek.

„A mai napon elkezdődik a Nemzetőr Úti Tagóvodának a felújítása. A régebbi részt újítják fel, hiszen a másik rész tíz éve épült. Teljes energiahatékonysági felújításon fog átesni. Köszönhető lesz ennek, hogy várhatóan a rezsiköltségek alacsonyabbak lesznek, és az épület is egy teljesen új, modern külsővel fog megjelenni, és nagyon sok olyan hiba fog megszűnni, amelyek a múlt időszakban jellemezték ezt az épületet” - tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester.

Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője elmondta, hogy nagyon örülnek az energiahatékonysági megújulás lehetőségének nemcsak az energiaárak csökkentése miatt, hanem azért is, mert ezáltal javul a gyerekek és a felnőttek komfortérzete. A kicsik mindennapi óvodai ellátása biztosított lesz a felújítási időszak alatt is, viszont változásokra is kell számítani.

„Igaz, hogy a felújítási munkálatok egy kis kellemetlenséggel is járnak, hiszen az óvodai csoportokat részben össze kellett vonni, de reményeink szerint a gyerekek jól fogják érezni magukat és maradhatnak a saját helyükön, a saját megszokott életritmusukban, a saját óvónénikkel, dajka nénikkel. Kérjük a szülőket és hozzátartozókat, hogy ezt vegyék figyelembe és legyenek türelemmel, és hogyha a projekt készen lesz, akkor reményeink szerint egy nagyon élhető, nagyon szép, teljesen biztonságos és energetikailag teljesen felújított épület várja majd a gyerkőcöket” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

Az épület hő- és vízszigetelésének, valamint fűtési rendszerének felújításán kívül a világítást is korszerűsítik. Napelemes rendszert is telepítenek, illetve a nevelési munkát segítő és megkönnyítő digitális eszközök beszerzését is magába foglalja a projekt. A munkálatok elvégzését nagyban befolyásolja majd az időjárás, azonban a szakemberek igyekeznek a kitűzött határidőre mindent teljesíteni.