Énekszó, hangszerek és versek – így telt az adventi hangverseny a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában
Oktatás
2023. dec. 12.

Énekszó, hangszerek és versek – így telt az adventi hangverseny a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában

Adventi hangversenyt tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. Az esemény már közel harminc éves múltra tekint vissza.

Betlehemi életkép és egy karácsonyfa áll a II. János Pál Katolikus Általános Iskola aulájában. Kocska Ágnes, az intézmény igazgató köszöntötte a megjelenteket. Most tartották meg ugyanis a már hagyománynak számító adventi hangversenyt. A gyerekek izgatottan várták a kezdést.

„Én ugye furulya tagozatos vagyok, tehát mi együtt fogjuk előadni a Győzelmi kórust, illetve a Parasztkantátát. Kísérni fogjuk a kórust, a Bartók kórust” - mondta Kalányos Erik Antal, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulója.

Több mint negyven gyermek lépett fel. Diákok és pedagógusok mondtak verset, valamint az iskola ének-zene tagozatosai is megmutatták, mivel készültek a jeles eseményre. A hangversenyt már hosszú évek óta megszervezik, nagyon fontos alkalom az iskola életében, amelyre szülők, gyermekek és számos meghívott vendég is ellátogatott.

„Ez egy közel harminc éves hagyomány már, hogy a karácsony előtti hetekben a Jézus várást, a karácsony várást közösen ünnepeljük meg a gyerekekkel, a szülőkkel, a közösség minden tagjával” - emelte ki Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és az iskola diákjai közösen adták elő műsorukat. A tanulók nagyon sokat készültek az ünnepségre.

„Most az előadás egy kicsit hagyománytörő lesz, hiszen nem komolyzenei művek fognak elhangozni, hanem könnyűzenei művek, amire már a gyerekek nagyon készülnek. Egyébként egész évben erre készültünk, és eléggé összeszedettek voltak a próbák” - nyilatkozta Vámos Fruzsina, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola pedagógusa.

Az esemény zárásaként Leonard Cohen Hallelujah című dalának magyar verzióját énekelték el a közönséggel együtt.