Vásár, fellépők és gyertyagyújtás – így zajlott az idei Adventi Forgatag második vasárnapja
Város
2023. dec. 10.

Vásár, fellépők és gyertyagyújtás – így zajlott az idei Adventi Forgatag második vasárnapja

Meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. Vasárnap ismét több százan látogattak ki a Városház térre, hogy közösen készüljenek a karácsonyra.

Ahogy elkezdett besötétedni, felkapcsolódott a díszkivilágítás a Városház téren. Fényárba borult a szán, a szarvasok és az új fénytorony is. Sokan készítettek képeket a dekorációs elemeknél. Messzire szállt a kürtőskalács illata. Az árusok bódéi előtt bolyongtak az emberek. A kulturális műsor után a második adventi gyertya meggyújtására is sokan maradtak. Ezen a hétvégén Zsuponyó Anett alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Egy mesét olvasott fel az embereknek, amely középpontjában az érzelmek, azok közül is a szeretet állt, akit a süllyedő szigetről egy öreg úr mentett meg.

„A szeretet úgy érezte, sokkal tartozik neki, ezért felkereste a tudást és kíváncsian megkérdezte tőle: Tudás, meg tudod mondani nekem, ki segített? Az idő volt. - felelte a tudás. Az idő? – kérdezett vissza a szeretet. Vajon miért segített rajtam az idő? A tudás válaszolt: Azért, mert csak az idő érti meg, hogy milyen fontos lesz a világban, az emberek életében a szeretet” - mondta beszédében Zsuponyó Anett, alpolgármester.

Ezt követően Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus szólt a résztvevőkhöz. Arról beszélt, hogy ahhoz, hogy a hamarosan megszülető Jézust be tudjuk fogadni, fel kell készülnünk az érkezésére.

„Ahhoz, hogy őt magunkénak tudjuk tudni, ahhoz hogy őt be tudjuk fogadni, helyet kell készíteni neki. Mint ahogy akkor és ott, abban a betlehemi istállóban félre kellett tolni mindent, hogy az édesanya, Mária megszülhesse gyermekét. A mi életünkben, szívünkben, lelkünkben is sok mindent félre kell tolni, hogy a mi szívünkben is megszülethessen a reményünk, a mi megváltó Istenünk” - fogalmazott Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

A parókus szavai után a résztvevők az adventi koszorú köré gyűltek, amelyen Zsuponyó Anett és Bodnár Dániel közösen gyújtották meg a második gyertyát. A remény gyertyája, arra emlékeztet minket, ahogy az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek is az örömhírt, hogy ők nevelhetik fel Isten Fiát, Jézust. Ezüstvasárnapon is érdemes lesz kilátogatni az Adventi Forgatagba, hiszen akkor is változatos programokkal várják majd az ózdiakat. Akkor a kulturális programok után Janiczak Dávid, városunk polgármestere és Szőke Gábor, római katolikus plébános gyújtja meg a harmadik gyertyát.