Labdarúgó torna, gálamérkőzés – Negyven éves az Ózd Városi Sportegyesület
Sport
2023. dec. 12.

Labdarúgó torna, gálamérkőzés – Negyven éves az Ózd Városi Sportegyesület

Negyven éves az Ózd Városi Sportegyesület. Az évforduló alkalmából egész napos labdarúgó tornát szerveztek. Majos Péter „Majka” és számos egykori válogatott labdarúgó is pályára állt.

Egymásnak passzolták a labdát a lányok a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A II. Kohári Tibor Teremlabdarúgó Emléktorna keretében mérkőztek meg egymással U14-es korcsoportban. Idén negyven éves az Ózd Városi Sportegyesület. Ezzel az egész napos sporteseménnyel ünnepelték meg az évfordulót és emlékeztek meg Kohári Tiborról. A napokban egy arany fokozatú kitüntetést is kapott az egyesület.

„Igaz, hogy az Ózd Városi Sportegyesület elnökének nevén van ez a kitüntetés, de én magam nem lennék senki és semmi, hogyha azok a szülők, gyerekek, tanárok, nevelők, az a kar, amelyik mögöttünk van, akik viszik a hátukon ezeket a dolgokat, mi csak egy karmester lennénk zenekar nélkül. Tehát lehet akármilyen jó, akár milyen szép, akkor sem ér semmit, csak ha megvan a megfelelő támogatottság” - mondta Vitkó Egon, az Ózd Városi Sportegyesület elnöke.

A meccs végén Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere nyitotta meg hivatalosan az eseményt, de az egyesület elnöke és Majoros Péter „Majka” is szólt néhány szót a megjelentekhez. Egy perces néma csenddel emlékeztek meg Kohári Tiborról.

„Tudom azt, hogy ő milyen munkát tett ebbe bele. Azt, amit az egyesületért tett, hogy életben maradjon, és mi tudtunk csatlakozni hozzá, amikor az ózdi foci romokban hevert, az nekünk egy óriási segítség volt. Mind a Tibi bácsi segített benne, mellettünk volt és utána pedig kollégákká váltunk. Tulajdonképpen tényleg ő – ahogy az elnök úr is elmondta a megnyitón – a szívét, a lelkét, a családját nem sajnálta erre az egyesületre” - emelte ki Füleki Csaba, szervező, az Ózd Városi Sportegyesület edzője.

A lányok megkapták érmeiket, okleveleiket, majd folytatódott a torna. Délelőtt utánpótlás meccseket játszottak a fiatalok, délután pedig sor került a gálamérkőzésre, ahol többek között Feczesin Róbert, Juhász Roland, Badalik Szabolcs, Torghelle Sándor egykori válogatott labdarúgók és Majka is pályára állt. A meccs közben stábunk beszélt Majkával, az Ózdi Focisuli egyik alapító tagjával, aki mesélt akkori emlékeiről, és hogy jelenleg milyen szerepet tölt be a focisták életében.

„Én nem tudok az operatív részében nap mint nap részt venni ennek a dolognak, viszonylag kevésszer vagyok itthon, de ugye a Csabival meg nagyon jó barátok vagyunk, az egyik legjobb barátok, úgyhogy mi majdnem minden nap beszélünk telefonon, és amit én tudok Budapesten intézni, azt megpróbálom elintézni nekik. Próbálok segíteni mezekben, kapcsolatokban” - tette hozzá Majoros Péter „Majka”.

Az ő segítségével kerültek új mezek is az egyesülethez, amit a nap folyamán fel is avattak a játékosok. Ezt dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának tagja, a Mészáros Csoport CSR-igazgatója adta át jelképesen az ózdiaknak. Az Ózd Városi Sportegyesület megalakulásáról, a focisták csatlakozásáról és a születésnapi sportnapról az Ózdi Városi Televízió csütörtöki Apropó című magazinjában bővebb összeállítást láthatnak majd.