Leadott szavazatok
Politika
2021. okt. 1.

Leadott szavazatok

Kiss Sándor az MSZP-Párbeszéd színeiben nyerte az előválasztást körzetünkben, így az összefogás nevében ő fog indulni 2022-ben a Fidesz-KDNP helyi jelöltje ellen.

Több mint egy héten keresztül járulhattak az urnák elé azok, akik véleményt kívántak nyilvánítani az ellenzéki előválasztás jelöltjeiről. Tegnap délelőtt kezdődött a voksok számlálása, ám a vártnál lassabb ütemben haladt a folyamat, így számos körzetben, köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. számú választókerületében sem derült ki szerdán a győztes kiléte. Ma is sorban érkeztek az új adatok, és kora délután kiderült, hogy Kiss Sándor az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje nyert. A politikus 2571 papíros és 163 online szavazatot kapott, így 2734-es összesítéssel győzött.

„Szeretném megköszönni minden egyes résztvevőnek, aki segítette az előválasztást, mint például aktivisták és civil szerveződések. Legfőképp pedig a több mint ötezer választópolgárnak szeretném megköszönni. Teljesen mindegy, hogy rám szavazott vagy Farkas Péter Barnabásra szavazott, a fontos az, hogy eljött szavazni” - mondta Kiss Sándor, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje.

Kiss Sándor hozzátette, hogy a munka nem állhat meg, hiszen a cél, hogy 2022 tavaszán le tudják váltani a Fideszt. A második helyen Farkas Péter Barnabás, a Jobbik képviselőjelöltje végzett, akit a DK és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatott. A politikus 2116 papíron leadott szavazatot kapott, míg interneten 401-en voksoltak rá. Összesen 2517-en választották, tehát 217 szavazat lett a hátránya a győztessel szemben. Farkas Péter Barnabás gratulált a nyertesnek, majd köszönetet nyilvánított a választópolgároknak és a segítőknek is.

„Egy nagyon kemény időszakon vagyunk túl. Első körben szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem azoknak az embereknek, akik segítették a munkámat, akik részt vettek a szavazás lebonyolításában, valamint, akik támogatták személyemet, illetve Jakab Pétert” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, a Jobbik-DK-MMM képviselőjelöltje.

Körzetünkben a miniszterelnök-jelöltek közül Karácsony Gergely 2417 szavazatot kapott, míg Jakab Péterre 1342–en húzták be az X-et. Dobrev Klára 1162 vokssal zárt, míg Márki-Zay Pétert 299-en, Fekete-Győr Andrást pedig 63-an választották.