„Irány a Párizsi Olimpia!” – 1320 kört teljesítenének a Teknőcök a stadionban

Újabb célt tűztek ki maguk elé a Ózdi Teknőcök. 1320 kört terveznek lefutni a stadionban, vagyis annyit amennyi Párizs és Ózd távolsága kilométerben az Olimpia megnyitójáig.

Élettel telt meg a stadion tegnap késő délután. Az Ózdi Teknőc Diák-és Szabadidősport Egyesület tagjai minden csütörtökön várják az érdeklődőket a sportlétesítmény külső salakos oválján.

„Nagyon fontosak a város szempontjából ezek a sportesemények, hogy minél több embert megmozgassunk. Nekem is nagyon fontos ugye a sport, és versenyfelkészülés szempontjából is nagyon jók ezek a kis tíz körök, amiket itt tudok futni, szerintem minél több embernek el kéne jönnie, várunk mindenkit szeretettel.” - mondta Pénzes Balázs

A keddi alkalom most egyben a „30-as futás a Teknőccel” születésnapjukhoz kapcsolódó jubileumi programjuk része is, de múlt héten egy újabb vállalással igyekeztek kimozdítani az ózdiakat komfortzónájukból.

„Most ilyen olimpiai futásban, fáklyás futásban vagyunk. Ez azt jelenti, hogy most négy alkalommal próbáljuk elérni az Ózd-Párizs távolságot körökre lefordítva, tehát 1320 kört akarunk teljesíteni. Ennek ez egyik plusz alkalma ez a mai keddi nap, de mindenkit várunk csütörtökönként hat órától a következő alkalmakra, és hát tervezünk még egy plusz lehetőséget is.” nyilatkozta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák és Szabadidősport Egyesület elnöke

Tegnap hatvan résztvevő összesen 589 kört teljesített a megmozdulás jegyében, ez igen pozitív visszajelzés a szervezők részére, hiszen ez majdnem a háromszorosa annak, mint amit első nap sikerült összehozni.

"Hamkó Laci bácsi szólt, hogy menjünk már ki Párizsba így ezen a futáson keresztül. Úgyhogy Laci bácsi inspirált egy kicsit, hogy jöjjek le, és hát a szokásos edzésemet most a tizenöt kört, vagy lehet egy kicsit többet, nem tudom, majd meglátjuk, lefutom.” - mondta Pál Tibor

A rendszeres résztvevők 10-20-30 alkalom teljesítése után apróbb ajándékokat is kapnak. Ez a kis „Mozgok, tehát élek” feliratú teknőcös hűtőmágnes is ezt jelképezi.

„Ez egy nagyon jó közösségi kezdeményezés. Próbálom motiválni az ismerőseimet is, hogy minél többen jöjjenek le. Lehet sétálni, nem muszáj futni, mindenki a saját képességei szerint mozoghat, kedve szerint mozoghat. Nagyon jó egészségmegőrző, testileg-lelkileg karbantart.” - fogalmazott Gál Melinda

Jelenleg 1295 körnél járnak. Ez azt jelenti, hogy holnap csupán már csak 25 kör szükséges ahhoz, hogy elérjék a célt. Tehát csütörtökön este hat órára is várnak mindenkit egy kis fél órás közös mozgásra a stadionba.

(forrás)