Gyerekek énekétől lett hangos a környék – Felbukkant a Télapó az óvodákban
Város
2023. dec. 5.

Gyerekek énekétől lett hangos a környék – Felbukkant a Télapó az óvodákban

Az Ózdi Városi Óvodák több intézményében is vendégül látták a Mikulást ma délelőtt. A Nemzetőr úti Tagóvodában dal és verscsokorral kedveskedtek neki, az óvónők egy bábjátékot is előadtak.

Hét csoport apróságai foglaltak helyet a székeken az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr úti Tagóvodájának egyik csoportszobájában. Nagy volt az izgalom, hiszen ma az Újváros téri Tagóvoda után erre tartott az útja a Télapónak.

„A Mikulás a városban és az üzletekben hetek óta, sőt már egy hónapja jelen van, ezért a gyerekek már régóta várják és készülnek arra, hogy mikor jön az intézményünkbe a Mikulás. Intézményi kereteken belül egy-két héttel előtte szoktunk már készülni a gyerekekkel, verseket tanulunk, dalokat, mondókákat, kézműveskedünk, barkácsolunk, rajzolunk a Mikulásnak. A gyerekek ezzel is egy kicsit a hangulatát megkapják ennek az ünnepnek, mire ide érkezik hozzánk” - mondta Répási Judit, az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr úti Tagóvodájának intézményvezetője.

Mivel a nagyszakállú már igen lassan mozog, még volt ideje a gyerekeknek egy bábjátékot is megtekinteni az óvónők előadásában, amely a nyuszikáról szólt, aki megtalálta a Mikulás kesztyűjét az erdőben. Az apróságoknak nagyon tetszett a mese, amely végén közös éneklés következett. A várakozás közepette a piros ruhás alak is feltűnt az ajtóban.

A Mikulást hangosan üdvözölték az óvodások, majd beinvitálták a szobába. Fürkésző tekintetek gyűrűjében foglalt helyet a széken a messziről érkezett piros ruhás vendég. A ti is jók voltatok e kérdésre, természetesen igen válasz érkezett. Sok-sok dallal és verssel készültek a kicsik neki, amelyet csoportonként sorban elő is adtak.

„Nagyon vártuk a Mikulást. Mikulásos színezőt színeztünk, díszítettünk és verseket tanultunk neki” - emelte ki Tölgyesi Szonja Írisz.

Ma a Télapó mellett Janiczak Dávid polgármester is ajándékkal lepte meg a fiatalokat.

„A város valamennyi óvodájában Mikulás ünnepséget tartanak a gyerekeknek, ahová tudok én is elmegyek, mint ahogyan ezt teszem minden évben és a zsákomban szaloncukrot viszek nekik és ezzel próbálok kedveskedni a Mikulás alkalmából az ózdi gyerekeknek. Külön köszönet minden óvodavezetőnek és minden óvónőnek, akik nagyon szép rendezvényeket szerveznek a gyerekeknek” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A piros zsákból temérdek színes papírba csomagolt édesség került az asztalra, amelyet az apróságok majd elfogyaszthatnak uzsonnára. Ma itt senki nem kapott virgácsot, mindenkinek járt a piros zacskóba csomagolt meglepetés. Végül minden apróság személyre szóló üzenet kíséretében vehette át a mikuláscsomagot, amelyet az óvónők adták át. A Télapó még holnap is sok intézménybe ellátogat.