Grincs, aki elrabolta a karácsonyt
Kultúra
2023. dec. 5.

Grincs, aki elrabolta a karácsonyt

A Grincs érkezett az Olvasó színpadára. A szervezők a megszokott Mikulás ünnepségen szerettek volna csavarni egyet. A gyerekek nagyon örültek a darabnak.

Rénszarvas agancs, Mikulás sapka és sok kis piros ruha. A gyerekek alkalomhoz illően érkeztek meg az Olvasó Színháztermébe, hogy megnézzék a Grincs, aki elrabolta a karácsonyt című előadást. Az Olvasó szakemberei idén nem a sokadik Mikulás előadást szerették volna színpadra vinni, így esett a választás a Grincsre.

„Mi az új részét szoktuk nézni. Azt nem régen néztük és Milán is nagyon szereti. Ő már szokta egy kicsit mondani, meg rá szokott szólni, hogy ne lopja el a karácsonyt” - mondta Gyárfás-Tóth Milla.

A darabot a budapesti Fogi Színház tagjai mutatták be a színpadon. Kicsit átdolgozták, magukra formálták, így adták át a tanulságos történetet a kicsiknek.

„Kétféle nagy amerikai feldolgozás is volt belőle, egy régebbi az 50-es, 60-as években és most egy nem olyan régen kijött film. Direkt nem azt akartuk, hogy ez teljesen ugyanaz legyen semmiképpen sem. Nekünk van egy saját dramaturgunk, aki ebből írt egy picit más történetet, de az alap sztori az gyakorlatilag megmarad” - nyilatkozta Fogarassy András, a Pesti Művész Színház vezetője.

Az interaktív előadás elvarázsolta a gyerekeket. A társulat már többször színpadra állt a darabbal. Az a tapasztalatuk, hogy a kicsik elsőre utálni szokták a Grincset, bár volt olyan, hogy kifejezetten neki szurkoltak.

„Elvittük ezt a végére egy olyan irányba, ami a kedvesség mellett egy kis mélységet is ad ennek a darabnak, és talán értéket tud teremteni a kisgyerekek kis lelki világában” - fogalmazott Bánhidi Krisztián, a Pesti Művész Színház színésze.

A kicsik nagyon élvezték a darabot. Izgatottan figyelték, hogy változik meg a Grincs és kedveli meg a karácsonyt.