Ózdi diákok nyertes rajzai díszítik a kukásautók oldalát – Lezárult a Zöld Völgy Nonprofit Kft. „Állj, szelektálj” elnevezésű, hulladékokkal kapcsolatos szemléletformáló kampánya
Oktatás
2023. nov. 30.

Ózdi diákok nyertes rajzai díszítik a kukásautók oldalát – Lezárult a Zöld Völgy Nonprofit Kft. „Állj, szelektálj” elnevezésű, hulladékokkal kapcsolatos szemléletformáló kampánya

Helyi diákok rajzai díszítik a Zöld Völgy Nonprofit Kft. kukásautóinak oldalát. A fiatalok az „Állj, szelektálj” elnevezésű kampány pályázatára neveztek alkotásaikkal.

A napokban lezárult a Zöld Völgy Nonprofit Kft. „Állj, szelektálj” elnevezésű, hulladékokkal kapcsolatos szemléletformáló kampánya, amely Ózd térségének általános- és középiskolás diákjait is megmozgatta. A projekt célja az volt, hogy megismertessék a lakossággal a szelektív hulladékválogatás fontosságát, valamint a hulladékok keletkezésének megelőzéséhez is adtak hasznos tippeket.

„Rendkívül nagy érdeklődés volt a telephelyi látogatások iránt is, naponta akár 80-100 gyermek is megfordult a Zöld Völgy sajókazai hulladékkezelő centrumában. Ennek megvalósításához ráadásként a buszos utazás költségeit is finanszírozta a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás, hogy minden iskola eljuthasson a programra” - mondta Mida Gábor, a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. reklám- és kommunikációs vezetője.

Rengeteg gyermeket és felnőttet láttak vendégül Sajókazán, ahol a korosztályok egyedi igényeihez kialakított tanösvényen ismerkedhettek meg a tanulók a hulladékok ártalmatlanításához vagy feldolgozásához kapcsolódó munkafolyamatokkal, valamint a Zöld Völgy által külön erre a célra felépített szemléletformáló központban mélyíthették el a telephely-bejáráson látottakat.

A Bolyky Tamás Általános Iskola ökoiskolaként nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. A diákok közül többen is bejárhatták a Zöld Völgy sajókazai telephelyét. Sőt a programhoz kapcsolódó pályázatra is küldtek rajzokat. Összességében hétszáz, Ózdról kétszáz pályamű érkezett a megmérettetésre.

„Intézményünket az a megtiszteltetés érte, hogy Rédai Flórián 4.a osztályos tanuló munkája egy nyertes pályázat, és már ott díszeleg egy kukásautó oldalán. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen több mint hétszáz munkából választották ki az övét. Mint örökös ökoiskola nagyon fontosnak tartjuk, és igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy a tanulók környezettudatos szemléletét formáljuk” - hangsúlyozta Kocskáné Husonyica Krisztina, a Bolyky Tamás Általános Iskola ökoiskolai koordinátora.

Nem volt könnyű dolguk a szervezőknek a kiválasztásnál, hiszen húsz autót terveztek kidekorálni. A Bolyky Tamás Általános Iskola tanulóján kívül még öt helyi fiatal rajza is elnyerte a zsűri tetszését. Hárman az Újváros tér csapatát erősítik és az eredmények szerint az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola, valamint a II. János Pál Katolikus Általános Iskola padjait is koptatják ügyes kezű kisdiákok. Az Ózdon szolgálatot teljesítő gépjárművek is fel lesznek dekorálva, így egészen biztosan találkozhatunk majd Rédai Flórián, Fehér Jázmin, Gáspár Alícia, Kisbenedek Tünde, Sipos Zalán és Pogonyi Márk által megálmodott rajzokkal is a jövőben a kukásautók oldalán.