Megalakult az Ózdi Járási Katolikus Oktatási Intézmények Munkaközössége
Oktatás
2023. nov. 29.

Megalakult az Ózdi Járási Katolikus Oktatási Intézmények Munkaközössége

Megalakult az Ózdi Járási Katolikus Oktatási Intézmények Munkaközössége. Az összefogás célja egymás munkájának segítése és erősítése, valamint a jó gyakorlatok átvétele.

Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Az intézmények képviselői mellett katolikus lelkészek, valamint dr. Csuzda Gábor területi képviselő is jelen volt. Az összefogás célja egymás munkájának segítése és erősítése, valamint a jó gyakorlatok átvétele.

„Alakítunk egy kis munkaközösséget, ez az Ózdi Járási Katolikus Oktatási Intézmények Munkaközössége lesz. Ami nem egy hivatalos munkaközösség, de egy kicsit rá szeretnénk erősíteni arra a közös munkára itt ennek az öt intézménynek, amelyben egymás iskolai, nevelési, oktatási és mindenféle közös munkáját erősítjük” - emelte ki Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Egy régen meghívott kedves vendég is emelte a rendezvény színvonalát. Lóczi Tamás, az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke „A szentmise a család erőforrása” címmel tartott előadást, amelynek apropója az, hogy az érsekkel közösen még korábban elhatározták, hogy a katolikus iskolák életét mottókkal segítik. Ennek fényében örömmel fogadta az összefogásról szóló kezdeményezést, hiszen a papi hivatás mellett a tanítást is szívén viseli, mivel gyakorló tanárként is tevékenykedik.

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy ilyen kezdeményezések nemcsak felülről vannak, nem fenntartói szintről, vagy érsek úr szintjéről csak, hanem például itt helyben. Tehát az, aminek ti most részesei vagytok és én is részese lehetek, az a ti érdemetek. Annak az érdeme, hogy megláttátok, hogy jó együtt gondolkodni, jó együtt haladni, jó együtt tapasztalatot cserélni, jó együtt imádkozni. És ez egy olyan erőforrás, egy olyan plusz új minőség, amit én kívánok számotokra, hogy használjatok ki és éljetek belőle, mert ez olyan, amit ti teremtettetek magatoknak” - mondta Lóczi Tamás, az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke.

Az ózdihoz hasonló munkaközösségek megalakulása fontos mérföldkő, hiszen minden oktatási intézmény megfogalmaz különféle célokat, legyen szó felzárkóztatásról, tehetséggondozásról, vagy épp a szülőkkel való kapcsolatról. A mottók pedig egyházmegyei szinten is összekovácsolják az egyes intézményeket.