Rendkívüli ülés a nagy tanácsteremben
Város
2023. nov. 27.

Rendkívüli ülés a nagy tanácsteremben

A választási bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása, valamint alapítványok és sportszervezetek támogatása is szóba került a Képviselő testület mai ülésen.

A Városháza nagy tanácstermében ült össze Ózd Város Önkormányzatának Képviselő testülete. A grémium az első napirendi pontot zárt ajtók mögött tárgyalta meg. A választási bizottság tagjait és póttagjait választották meg.

„Az állandó tagok három ügyvéd: Dr. Mustos Lajos, Dr. Kocska Péter és Tamasikné Dr. Török Valéria Rózsa ügyvédnő. A póttagok pedig. Hajdú Istvánné és Dérné Hajdú Judit. A választási bizottság tagjai évek óta együtt dolgoznak velünk. Újraválasztásuk teljesen indokolt volt szakmailag. Kiváló tudással, gyakorlattal rendelkeznek, így minden feltétel adott arra vonatkozólag, hogy a jövő évben sorra kerülő választást jogszerűen, szakszerűen tudjuk lebonyolítani.” - mondta Dr. Almási Csaba, a város jegyzője.

Ezt követően a menetrend szerinti személyszállítás ellátására kiírt pályázatot bírálták el. Jövőre ismét a Volánbusz Zrt. látja majd el ezt a feladatot.

„Az elmúlt időszakban a Volánbusz Zrt.-vel egyszer már pályázat nélküli szerződés hosszabbítást hajtottunk végre, most viszont ki kellett írni a pályázatot a városi tömegközlekedésnek az ellátására. Egyetlen egy jelentkező volt, ez a Volánbusz Zrt., akivel több körös tárgyaláson egyeztettünk a feltételekről és ma a képviselő testület elfogadta, így 2024-től továbbra is ők végzik a személyszállítást Ózdon.” - nyiltakozott Janiczak Dávid, városunk polgármestere.

Az ülésen szóba került továbbá egy fejlesztési terv módosítása, sportszervezetek és alapítványok támogatása is. Ezeket Zsuponyó Anett alpolgármester és Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke ismertette. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei is elküldték tájékoztatójukat a téli útüzemeltetési tervről, valamint egy, a rendkívüli hóhelyzetre vonatkozó válságtervet is benyújtottak. A testület tagjai minden napirendi pontot elfogadtak.