Újra fergeteges hangulatot teremtett Ózdon a Házhoz megy a Zenede csapata
Oktatás
2023. nov. 20.

Újra fergeteges hangulatot teremtett Ózdon a Házhoz megy a Zenede csapata

A Civil Házban tartott előadást a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum Ózdon. Három előadás alatt több mint 650 általános iskolás diák élvezhette a zene nyújtotta örömöt.

Hangos zenétől dübörgött ma Ózdon a Civil Ház épülete. A Házhoz megy a Zenede elnevezésű produkciót Bordás József hozta létre 12 évvel ezelőtt. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával járják az országot, hogy mindenkinek átadhassák a zene örömét. A mostani műsor középpontjában a popkultúra állt. Ezt a produkciót a Petőfi Kulturális Ügynökséggel és a Magyar Kultúráért Alapítvánnyal közösen alkották meg. A gyerekek és a felnőttek is boldogan kapcsolódtak be az éneklésbe és a táncba. A székek sorai között önfeledten ugrálva élvezték a koncertet, sőt, a bátrabbak a színpadra is felszöktek.

„Ez egy 80 koncertből álló turné, most járunk pontosan a 40. előadásnál, és ma „megtámadtak” minket, ma egy picit Beatlesnek éreztük magunkat, mert felözönlöttek a színpadra a gyerekek, és Gergőnek le kellett vinnie éneklés közben a rengeteg gyermeket, és ez egy fantasztikus élmény, hiszen mi azért jöttünk el, hogy átérezzék az élő zene szeretetét. És hogy kipróbálják az élőzene hangszereit, hiszen a Petőfi Kulturális Ügynökség ezzel bízott meg bennünket” - mondta Bordás József, a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum vezetője.

Egészen az 1920-as évekig visszamenőleg mutatták be a magyar és nemzetközi popkultúra fejlődését. A koncertet hangos tapsvihar és éljenzés zárta, majd egy közös fotó is készült a zenekar tagjaival. Ezt követően hangszersimogató várta a gyerekeket, ahol gitárt, szintetizátort és dobot is kipróbálhattak a fiatalok.

„Nagyon tetszik a dob, én lehetek az első tanuló és tudok dobolni, tudok zenélni még, dobolni, zongorázni meg mindent tudok” - nyilatkozta Luca Sebestyén.

A Házhoz megy a Zenede előadásainak fő célja, hogy megmutassák a zene fejlődését és történetét. Igyekeznek a gyerekek zenei érdeklődését és kialakulását elősegíteni, valamint ösztönözni a fiatal generációt a hangszeren való játék tanulására.