Angyalbatyu gyűjtőpont lett a SZIKSZI
Hírek
2023. nov. 17.

Angyalbatyu gyűjtőpont lett a SZIKSZI

A Katolikus Karitász Angyalbatyu programjához csatlakozott a SZIKSZI. Az akció során a nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtenek ajándékokat karácsonyra.

„Legyen ünnep a karácsony még több gyermeknek!” - ezzel a szlogennel szervez országos ajándékgyűjtő akciót a Katolikus Karitász. Sok család nem engedheti meg magának, hogy meglepetést vásároljon karácsonyra, s ez különösen a legkisebbeket érinti érzékenyen. Nekik szeretne segíteni a humanitárius szervezet, s ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott városunk intézménye is, ahol már korábban is számos alkalommal szerveztek adománygyűjtést a rászorulók számára.

„Ebben a tanévben csatlakozott a SZIKSZI hivatalosan az Angyalbatyu programhoz, ami a Katolikus Karitásznak egy gyűjtőprogramja. Iskolánkban már hagyomány, tehát évek, sőt évtizedek óta szervezünk különböző gyűjtéseket, viszont úgy gondoltuk, hogy ettől a tanévtől egy kicsit szervezettebb formában talán jobban hasznosulna és hatékonyabban tudna működni” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Az iskolában egy plakát segítségével foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat az akció kapcsán, a Katolikus Karitász pedig egy tájékoztató videót is készített, amiben elmondják, hogyan állítsuk össze az Angyalbatyut. A csomagba tehát bármi kerülhet, ami egy apróságnak örömet okozhat, de személyes jókívánságot, illetve képeslapot is el lehet helyezni a dobozban. A szervezők kérik, hogy az adományozók tüntessék fel, milyen korú kisfiúnak, vagy kislánynak szánják az ajándékot. A SZIKSZI-ben a diákok örömmel fogadták a kezdeményezést.

„Szerintem fogok csatlakozni ehhez, nagyon fontosnak tartom azt, hogy adakozzunk, nagyon sok régi játékunk megmaradt és ezeket általában be szoktam hozni. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy segítsünk a hátrányos helyzetű gyerekeknek” - hangsúlyozta Iván Milla.

Kisgergely Lilla kiemelte, hogy szeretné, ha hozzá hasonlóan másnak is örömet okoznának a játékai.

„Személy szerint vannak játékaim, szoktam is behozni, persze nehéz elválni a gyerekkori játékoktól de tudom, hogy nekik sokkal nagyobb szükségük van rá és örülök, illetve akarom, hogy nekik is olyan emlékeket hozzon mint nekem, ami megmarad és boldogan gondolok vissza a gyerekkoromra, ha ezekre a játékokra ránézek” - fogalmazott Kisgergely Lilla.

Fontos, hogy romlandó, törékeny, vagy folyékony dolog, illetve használt ruhanemű ne kerüljön a dobozokba. Természetesen van lehetőség csomagolás nélkül is ajándékozni. A rászorulóknak szánt meglepetést zacskóban, vagy más módon is eljuttathatjuk a gyűjtőpontra. A SZIKSZI-ben december 15-ig várják a felajánlásokat, de aki nem tud az iskolába elmenni, az a Bolyoki, valamint az Ív úti templomba is beviheti adományát. Az összegyűjtött ajándékokat a Katolikus Karitász helyi szervezete juttatja el a gyermekekhez.