Arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak úszóink hétvégén
Sport
2023. nov. 15.

Arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak úszóink hétvégén

Nemzetközi és amatőr versenyen is jól teljesítettek az Ózdi Úszó Klub növendékei hétvégén. Összesen 5 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel tértek haza.

A sportolóknak a hétvégi verseny után sincs megállás, már az ózdi uszodában szelik a köröket. Az edzők nagyon büszkék a fiatalokra. Szombaton a Bitskey Zoltán Nemzetközi versenyen Galambosi Bálint három aranyérmet szerzett.

„Három számból egyéni csúcsot is szereztem, ami nekem jobb érzés egy kicsit. Igazából meg tudtam úszni azt az időt, amit más versenyen tudtam úszni, úgyhogy ez nekem jobb érzés, de amúgy jó az arany” - mondta Galambosi Bálint, az Ózdi Úszó Klub versenyzője.

Ugyanerről a versenyről Kónya Káleb egy ezüstéremmel tért haza. A fiatalok két ország, tizenöt egyesületének, kétszáznegyvennégy versenyzője között mérettették meg magukat.

„Mindig izgalmasak a versenyek és mindig sok felkészülés van, főleg most, a pandémia miatt sok idő kimaradt a versenyek szempontjából, ezért kevesebb idő volt a gyakorlásra, de így is belefektettem mindent és megpróbáltam a teljes teljesítményemet hozni a versenyen” - nyilatkozta Kónya Káleb, az Ózdi Úszó Klub versenyzője.

A kevés felkészülési idő ellenére szép eredmények születtek. Az edzők is úgy vélik, mind a két úszó remekül helyt állt.

„Elég sokáig ugye az energiaválság miatt be volt zárva uszoda, tehát régen voltunk már versenyen. Ezért is választottunk sprint számokat, mert a felkészülés ehhez a számhoz sokkal könnyebb volt, mint egy állóképességi számhoz. Próbáljuk majd azt is később pótolni, de most egyelőre az ötven méteres számokra mentünk rá, ami remekül sikerült” - emelte ki Schifter Tamás, az Ózdi Úszó Klub elnöke.

A vasárnap sem telt eseménytelenül. Ekkor az amatőr úszóké volt a főszerep. Ők nyolc egyesület, százöt úszójával álltak rajtkőhöz.

„Miskolcon vettünk részt az észak-magyarországi regionális bajnokságon. Ott egyesületünket tizenhét versenyző képviselte. A gyerekek eredményesen szerepeltek” - fogalmazott Ádám Alexander, az Ózdi Úszó Klub edzője.

A hétvégén összesen 5 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel gyarapodott a klub. Azonban ezután sincs megállás. Most egy alapozó időszak következik, amely során felkészülnek a tavaszi megmérettetésekre.