Befejeződött az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola konyhájának energetikai korszerűsítése
Fejlesztés
2023. nov. 8.

Befejeződött az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola konyhájának energetikai korszerűsítése

Befejeződött az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola konyhájának energetikai korszerűsítése. A beruházás több mint 23 millió forintos önkormányzati keretből valósult meg.

A melegítőkonyha korszerűsítése a közelmúltban fejeződött be, melynek keretében teljes energetikai felújításon esett át. A beruházásra nagy szükség volt, hiszen az épület régi volt és elavult. Molnár Gábor az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója és Janiczak Dávid polgármester ma közösen járták körbe a megújult konyhát.

„A közel száz éves épület már nagyon rossz állapotban volt, ezért az ÓVI kezdeményezésére ebben az évben forrást biztosítottunk arra, hogy egy teljes energetikai megújuláson essen át, melynek keretében külső szigetelést kapott, új tetőt kapott szerkezetileg az épület, valamint hőszigetelt nyílászárókat, így most már sokkal hatékonyabban tud működni, valamint jobban beillik a városképbe, és a mellette található Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolához is illik színben” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

„Ez a felújítás az idei év tavaszán kezdődött a tavaszi szünetben, és a nyári szünetben folytatódott. Ez 100%-os önkormányzati támogatásból valósult meg, ugye az intézményi költségvetésünkben biztosított volt rá több mint 23 millió forintos keret” - mondta Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A több hónapos munka során kívül és belül is megújult az épület. A tálalókonyha körülbelül 230 gyermeket szolgál ki naponta három alkalommal. A korszerűsítést követően az intézmény működtetése sokkal gazdaságosabbá és hatékonyabbá vált. Emellett pedig mind a diákokat, mind a konyhán dolgozókat egy szebb és barátságosabb környezet fogad nap mint nap.