Vigyázzunk az utakon! – Baleset a 25-ös főúton
Közlekedés
2023. nov. 6.

Vigyázzunk az utakon! – Baleset a 25-ös főúton

Oldalára borult egy személygépjármű Arló és Hódoscsépány között a 25-ös főút mellett. Az anyagi kár jelentős, az autó utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Sietve érkeztek a mentők és a tűzoltók a közelmúltban történt közúti balesethez Arló és Hódoscsépány közé. Egy Suzuki típusú autó feküdt az oldalán az út melletti nádasban. Nyomában letarolt növényzet és törött autóalkatrész darabok, karosszéria elemek hevertek a földön. A múlt heti heves esőzések miatt csúszóssá vált az útszakasz, így az előzésből visszatérve az autó megcsúszott, és az oldalára borulva állt meg.

„A baleset következtében a gépjárműben utazó utas könnyebb sérülést szenvedett, a balesetnek ez volt a szerencsés kimenetele. Ugyanakkor nagyon sok baleset következik be ilyen jellegű körülmények között mostanában. Ebben az átmeneti időszakban ez elő szokott fordulni. Megtréfálja az esős, nedves időjárás a gépjárművezetőket, így mindenkinek szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ebben az átmeneti időszakban, az őszies időjárási körülmények között körültekintően, óvatosan közlekedjen. Vegye figyelembe az útviszonyokat, vegye figyelembe az időjárási körülményeket és nyilván csökkentse a sebességét” - hangsúlyozta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A csúszós utak, csökkent látási viszonyok mind azt követelik meg a gépjármű vezetőktől, hogy lassabban, megfontoltabban vezessenek. A rendőrség munkatársai mellett az autószervizekben is észlelték a megnövekedett balesetek számát.

„Az elmúlt időszakban főleg az időjárási körülmények miatt egyre több a közúti baleset, ezt tapasztaljuk mi is, hiszen szervizünkbe egyre több autót hoznak be különböző sérülésekkel, kisebb nagyobb törési sérüléssel. Nyilván mi is pont emiatt szoktuk kérni az ügyfeleket, és akik bejárnak hozzánk, hogy ilyenkor érdemes már téli gumira esetleg átállni, illetve hogy fokozottan érdemes odafigyelni a közutakon az autóvezetéssel kapcsolatosan” - mondta Csutor László, a Suzuki Kaiser Kft. értékesítője.

A szakember elmondása szerint egy esetlegesen bekövetkezett balesetnél nagy segítséget jelenthet, ha a jármű a kötelező felelősségbiztosításon túl Casco-val is rendelkezik. A fiatalabb, nagyobb értékű autóknál ezt javasolni is szokták ügyfeleiknek. De a legfontosabb, hogy kellő odafigyeléssel és óvatossággal megelőzzük a baleseteket, hiszen mindenkit hazavárnak.