Első alkalommal rendeztek Tökös Pikniket a Digitális Erőműben
Szabadidő
2023. okt. 31.

Első alkalommal rendeztek Tökös Pikniket a Digitális Erőműben

A Halloween jegyében rendeztek Tökös Pikniket a Digitális Erőműben. A szervezők kulturális programokkal, kistermelői vásárral és különféle vetélkedőkkel várták az érdeklődőket.

Korábban karácsony környékén szerveztek hasonló programot az intézmény munkatársai. Idén újdonság, hogy az Erica C. Dance School & Company ózdi csoportja és az ÓMI Zenés Színház is a fellépők között szerepelt. A zenés, táncos műsorok a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt vonzóak, erről tett tanúbizonyságot a nagyszámú, lelkes közönség.

„Megpróbálunk egy olyan hagyományt is teremteni itt a Digitális Erőműben ezzel a rendezvénnyel, hogy az őszi, illetve téli időszakban, amikor sikeresen vannak a városban kinti rendezvények, mi pedig tető alá hozunk egy ilyen pikniket. Ezzel megpróbálkozunk az idén először és azt kell mondjam, hogy ez a próbálkozás ez egészen sikeres, hiszen több mint kétszáz ember van itt ebben a pillanatban is és reméljük, hogy ezt tudjuk majd folytatni” - mondta Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A helyi értékek és termékek népszerűsítése nyomán számos kistermelő települt ki portékáival, melyet egy piknik keretén belül kínáltak a közönségnek. Többek között népi motívumos és mandala mintás kézműves termékek, házi készítésű lekvárok vagy szebbnél szebb fonott kosarak közül is válogathattak a résztvevők. De különleges teakeverékeket, vagy tradícionális krumplis-túrós lepényt is kóstolhattak.

„Minden évben jövünk, karácsonykor is szoktunk. Nálunk ez hagyomány, egy hagyományőrző egyesület vagyunk, ez a hagyományos édes süteményünk, amit tovább szeretnénk adni a jövő számára” - emelte ki Fürjes Csabáné, a Csokvaományi Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A Fővárosi Nagycirkusz artistái látványos produkcióval kápráztatták el a közönséget. Emellett számos vetélkedőn, valamint tökfaragó versenyen is részt vehettek kicsik és nagyok egyaránt. Volt, aki Szlovákiából érkezett városunkba kifejezetten erre a rendezvényre.

„A három unokámmal és a két fiammal már minden játékot végigjártunk, nagyon szuper volt mindegyik. Most itt tartunk a pingpongnál, de ami a színpadon történt, azok a gyerekek, az a légtánc, az is valami fantasztikus volt. Úgyhogy nagyon jól érezzük magunkat, máskor is átjövünk ide Magyarországra” - nyilatkozta Agócsova Agnesa.

A Digitális Erőmű munkatársai hagyományteremtő céllal hozták létre a rendezvényt, mely nagy sikert aratott nem csak az ózdiak, de a környékbeli lakosok körében is. Így elképzelhető, hogy évente több alkalommal is szerveznek majd hasonló programot.