Tökös családi napra várták a szülőket a Virág úti tagóvodában
Oktatás
2023. okt. 27.

Tökös családi napra várták a szülőket a Virág úti tagóvodában

Családi napot tartottak az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájában, ahol a szülők és gyerekek közösen készítették el a töklámpásokat, majd sütőtökkel vendégelték meg a résztvevőket.

Pókok, szellemek, denevérek és töklámpás. Csak néhány dekoráció, melyek a Virág úti tagóvoda falait és asztalait díszítették a mai napon. A csoportszobákban nem csak a gyerekek, de a szülők is helyet foglaltak, így együtt tölthették a délelőttöt csemetéikkel. A tavalyi évben már szerveztek hasonló programot az intézményben, amely nagy sikert aratott, így idén is úgy döntöttek, megrendezik a családi napot. Ezúttal az ősz slágere, a tök állt a középpontban.

„Így a beszoktatási időszak végeztével az ilyen nyílt napok alkalmával, mint például ez a tökös nap is, ami ma van az óvodánkban, betekintést nyernek a szülők, hogy gyerkőceik nap mint nap mit csinálnak nálunk az óvodában. És úgy gondoljuk, hogy ezáltal közelebb kerülnek hozzánk a szülők, tehát az óvoda és a szülői ház kapcsolata nyíltabb, őszintébb, illetve barátságosabb lesz” - fogalmazott Bejcsek-Nagy Enikő, óvodapedagógus.

A gyerekek lelkesen készültek a mostani alkalomra. Volt, aki boszorkánynak öltözött, de akadt olyan is, aki tök jelmezbe bújt. A kicsik verseket, őszi mondókákat is megtanultak. A faragni való tököket a szülők szerezték be, akik már napokkal ezelőtt felkészültek a közös programra.

„Halloween tökkel készülünk, nagyon jó programot szerveztek az óvodában a gyerekeknek. Nagyon örömteli hangulatban vannak. Tökéletesen meg vagyok elégedve az óvodával, nekem már a harmadik gyermekem jár ide, de hálával tartozunk” - nyilatkozta Körmendi Zsanett.

Az óvoda konyhájába finomságok sültek, ugyanis ízletes sütőtök készült, melyből bőven jutott mindenkinek. Az ilyen eseményeket mindig nagyon várják a gyerekek és a szülők is, hiszen segíti a kapcsolatteremtést, egymás megismerését és az óvoda életének bemutatását. Az intézmény vezetősége azon fáradozik, hogy a jövőben is tudjanak hasonló közös programokat szervezni.