Harmadik alkalommal szervezték meg a CFMoto quados találkozót Ózdon
Szabadidő
2023. okt. 25.

Harmadik alkalommal szervezték meg a CFMoto quados találkozót Ózdon

Harmadik alkalommal rendezték meg a CFMoto quad találkozót, amelyhez több mint ötven quados csatlakozott. Közúton és terepen is túráztak a résztvevők, a célállomás Szlovákiában volt.

Hangos dübörgéssel hajtottak be a quadok a Vasvár úti nagyparkolóba hétvégén. A harmadik CFMoto quad találkozóra sokan regisztráltak, így hamar megteltek az üres parkolóhelyek. Az esős idő sem tántorította el a motorsport szerelmeseit, több mint ötven jármű sorakozott fel. Bárki indulhatott a túrán, a feltétel a közúton való haladás alapfeltétele, a rendszámmal rendelkező quad volt. A találkozó főszervezője, Pavlon Adrián régóta készült már egy ilyen nagyszabású eseményre.

„Hát ez nem kicsi szervezést igényelt. Ugye többen szerveztük ezt a dolgot, nem csak én. Nagy segítség nekem a baráti társaság, a párom és sok mindenki más is. Ugye a Facebook, a hirdetés. Egy hete, vagyis két hete már legalább szervezzük ezt az egész dolgot” - nyilatkozta Pavlon Adrián, főszervező.

Az indulásig jó hangulatban telt a várakozás, a résztvevők beszélgettek, tapasztalatot és élményeket osztottak meg egymással. Janiczak Dávid, városunk polgármestere is értesült az eseményről, így szívesen csatlakozott a túrához.

„Pavlon Adrián megszervezte ezt a nagy quad túrát, ami innen a nagyparkolóból indul. Rengetegen jöttek el, rengetegen jöttek más városból, legfőképp az Alföldről és más településekről is. Tényleg egy nagyon szép nagy csapat gyűlt itt össze, én pedig mindig szívesen csatlakozok az ilyen kezdeményezésekhez, nagyon szeretek mindenfajta motorsportot. Úgyhogy én is béreltem egy quadot, és részese leszek a túrának” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A helyi quadosok egy nagyon jó, összetartó közösséget alkotnak. Ózdról és környékéről jött a legtöbb jármű, de Szlovákiából, az Alföldről és Magyarország számos távoli pontjáról is érkeztek résztvevők.

„Mi közel 400 km-ről, Kapuvárról jöttünk, ez Soprontól egy 30 km távolságra van, az országnak a túlsó csücske. És pont ezért jöttünk, mert nagyon jó a társaság, és nagyon jó színvonalas túrákat szerveznek” - emelte ki Lacza Péter.

Miután mindenki megérkezett, felbőgtek a motorok. Egy nagy láncot alkotva indultak el. A falu térségébe tett kitérő utána a Piac úton, majd a Bolyki főúton haladtak végig. A Bíben-völgyben tartottak még egy rövid megbeszélést az útvonalat illetően, majd elindultak Szlovákiában lévő úti céljukhoz. A szervezők bíznak abban, hogy rendszeresen tudnak majd hasonló, színvonalas túrákat szervezni.