Újra Nosztalgia Est az uraji Művelődési Házban az idősek tiszteletére
Kultúra
2023. okt. 22.

Újra Nosztalgia Est az uraji Művelődési Házban az idősek tiszteletére

Nosztalgia Esten vehettek részt az idősek az uraji Művelődési Házban hétvégén az Uraj-Susa Jövőjéért Egyesület szervezésében. A jó hangulatról az ÓMI Zenés Színház gondoskodott.

Szépen feldíszített asztalok, kedves köszöntő szövegek és csillogó fénydekoráció. Az uraji Művelődési Ház termét ünneplőbe öltöztették, hogy méltó helyszíne legyen a szombaton megrendezett Nosztalgia Estnek. „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött” - ezzel a Sütő András idézettel köszöntötte Scitovszky Nikoletta, az Uraj-Susa Jövőjéért Egyesület elnöke azokat az időseket és családtagjaikat, akik elfogadták a meghívást az eseményre. Egy kedves hagyományt hívtak életre ezzel a rendezvénnyel, ami évek óta kimaradt a környékbeli idősek életéből.

„Ez az Uraj-Susa Jövőjéért Egyesület által szervezett Nosztalgia Est. Úgy gondoltuk, hogy az október az egyébként is az idősek, a szépkorúak hónapja. Anno Tartó Lajos csinálta, ő nagyon sokáig folyamatosan, aztán sajnos az ő halálával ez megszűnt és ki is maradt. De jött az ötlet az egyesület által, hogy akkor most csináljunk egy ilyen kis estet, amivel újra megemlékezünk az idősekről, a szépkorúakról” - mondta Scitovszky Nikoletta, az Uraj-Susa Jövőjéért Egyesület elnöke.

A jó hangulatról az ÓMI Zenés Színház gondoskodott. A formáció három tagja olyan dalokat adott elő musicalekből, operettekből és táncdalokból, melyek közel állnak az idősebb korosztály szívéhez. A megjelentek hangos tapssal jutalmazták az ifjú előadókat, és mosollyal az arcukon várták a további dalokat. Volt, aki korából adódóan kissé nehézkesen jutott el a művelődési házba, de mindenképpen részt akart venni a Nosztalgia Esten.

„Én eddig minden helyre elmentem, ahol ilyen összejövetel volt, a klubban is benne vagyok attól függetlenül, hogy már 89 éves vagyok. Úgyhogy most is kísérővel, de azért eljöttem. Szeretnénk, ha jól sikerülne minden” - nyilatkozta Dobos Zoltánné.

A résztvevők egy kellemes estet tölthettek el együtt, ahol minden adott volt a jó hangulathoz. A szervezők apró, saját kezűleg készített meglepetéssel is kedveskedtek az időseknek. Az egyesület vezetősége bízik abban, hogy ezt a hagyományt tovább tudják majd vinni, így emlékezve a szépkorúak tiszteletének fontosságára.