Ének, tánc és együtt töltött idő - így telt az Ózdi Szívbetegek Egyesülete által szervezett idősek napja
Kultúra
2023. okt. 4.

Ének, tánc és együtt töltött idő - így telt az Ózdi Szívbetegek Egyesülete által szervezett idősek napja

Idősek napi ünnepséget szerveztek az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai. Meghívott fellépők és a Szív Klub tagjai is színpadra álltak különféle műsorszámokkal.

A Civil Ház színháztermében gyülekeztek az emberek. Idén is ez a hely adott otthont az idősek világnapjához kapcsolódó ünnepségnek, amelyet az Ózdi Szívbetegek Egyesülete szervezett. Az esemény már hagyománynak számít. A tagok is nagyon kedvelik.

„Én most örömmel számolhatok be arról, hogy tavaly 51 fő volt, most pedig 67-68. Sok új tagunk érkezett és jött, akiket szívesen és szeretettel fogadunk” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Az eseményre minden évben ellátogat az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, Kellóné Mezőtúri Márta is, aki szólt néhány szót a megjelentekhez. Kiemelte, milyen gyorsan telik az idő, szinte észre sem vesszük, úgy repülnek el az évek.

„Én azt hiszem, hogy azok az emberek, önök, ti, akik a Szív Klubban, az idősek klubjában tevékenykednek, azok mindig boldogabbak. Közösségben vannak, nincsenek bezárva otthon a négy fal közé. Azt hiszem, hogy a közösség ereje az minden nagyzolás nélkül igenis erős” - fogalmazott Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Az ünnepi műsor a szokásos módon állt össze, azaz két részre osztották a fellépőket. Elsőként a klub tánccsoportja, a Perdülő Nagyik léptek színpadra, megnyitva ezzel az eseményt. Utánuk a meghívott vendégek következtek. A Vasvár Úti Általános Iskola tanulói komplex műsorral készültek. A végén egy-egy szál rózsát is kiosztottak az első sorban ülő szépkorúaknak. A kedves gesztus nagyon jólesett nekik. Utánuk a Városi Vegyeskórus lépett a színpadra. Lendületes énekük megmozgatta a közönséget.

Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola társastánc növendékei sem maradtak ki a sorból. A fiatalok csapatban és kisebb formációkban is színpadra álltak. Utánuk Elekné Holló Hilda vezetésével a Vadszilvák Gyermektáncegyüttes tagjai álltak ki a közönség elé. Hagyományőrző lépéseikkel köszöntötték az ünnepelteket. A produkciók második részében a Szív Klub tagjainak előadása következett.

Az összetartó közösség önfeledt, boldog délutánt töltött együtt. Az egyesület egy nagy család, amely tagjai örömmel gyűlnek össze, így remélik, hogy sok ilyen és ehhez hasonló alkalmuk lesz még a találkozásra.