Pörgős egyénisége lenyűgözte az ózdi közönséget – Oszvald Marika volt a PóZdium vendége
Kultúra
2023. szept. 26.

Pörgős egyénisége lenyűgözte az ózdi közönséget – Oszvald Marika volt a PóZdium vendége

Teljesen megtelt az Olvasó Adorján Lajos terme tegnap este. A PóZdium színpadán Bukovinszky Zsolt ezúttal Oszvald Marikát kérdezte életéről. A beszélgetés mellett, két jól ismert dal is felcsendült.

Oszvald Marika szerint az élet egy csoda. Többek között erre is fény derült tegnap este a PóZdium színpadán. Bukovinszky Zsolt ezúttal a Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színészt, operetténekest, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját kérdezte életéről, szerepeiről. A beszélgetésből kiderült többek között, hogy Marikát apukája trónörökösnek várta és Gyulának hívták volna, végül öccsét keresztelték így. Ő viszont lány lett és édesapja annyira fiút szeretett volna, hogy a szülőszobán megkérdezte, nem cserélték el ezt a gyereket? Szüleivel rendkívül jó kapcsolatot ápolt. Édesapja szigorú és egyenes ember, míg édesanyja szelídebben nevelte. Huncut gyerek volt és mindig énekelt: a színházban, az utcán, bármerre is vitte a lába.

„Debrecenben voltak akkor szerződésben, és ahol laktunk mellettünk volt a cukrászda, a másik oldalon pedig volt a patika, és én mindig bementem és én nagyon élelmes voltam. Mindig mondták, hogy Marika énekelj, énekelj valamit. Mondtam, jó énekelek, de csak gázsiért. A patikában rendesen tartottam a kezem és kaptam aprót, a cukrászdában pedig gesztenyepüréért énekeltem” - mondta Oszvald Marika, színész, operetténekes.

A színész a mai napig nagyon aktív életet él, időhiányban szenved, büszke kiskertjére, amelyben főleg konyhakerti növényeket termeszt. Nagyon várta és nagy becsben tartja unokáját, akivel sok időt tölt. A vendég hamar belopta magát a nézők szívébe. Pörgős egyénisége igencsak lenyűgözte a nagyérdeműt. A jelenlévők is nehezen tudtak megszólalni a beszélgetés után.

„Rám az operett, maga Oszvald Marika olyan hatással van, hogy belőlem az érzelmek kicsordultak. Fantasztikus ember, ezt eddig is tudta róla, aki követi a pályáját. A hangja egy istennőé, a mozgása még mindig meghazudtolja a korát. Egy élmény, egy tüneményes ember. Én nagyon élveztem ezt a mai PóZdiumot” - nyilatkozta Buri Zsóka.

A környékbeli településekről is egyre többen látogatnak Ózdra, hogy részesei legyenek a PóZdium élménynek.

„Fantasztikus volt ez az est. Nem is gondoltam volna, tudtam, hogy egy nagyon vidám természetű színésznő, de hogy ennyire, azt nem is gondoltam volna, mert tényleg maximálisan beleadott mindent. Szerintem ilyen a hozzáállása mindenhez. Amit így elmondott, szerintem őszintén mondta, nemcsak rájátszott, mint színésznő. Nagyon tetszett tényleg. Feldobta az egész estét. Nagyon vidáman megyek most haza” - fogalmazott Juhászné Csikai Mária.

A PóZdiumon két jól ismert sláger is felcsendült, amelybe végül a közönség is bekapcsolódott. A csokor virág pedig most sem maradhatott el. A rendezvénynek az Adorján Lajos terem adott otthont. Hogy a helyszín teljesen megtelik majd, már a jegyeladásokból is jól látszott, pillanatok alatt elfogytak a belépők. A beszélgetést az Ózdi Városi Televízió novemberben tűzi műsorára. Folytatás is lesz, a következő televíziós talkshow meghívott vendége Hernádi Judit.