Utolsó útjára kísérték Kurucz Jánost, Ózd város díszpolgárát
Hírek
2023. szept. 20.

Utolsó útjára kísérték Kurucz Jánost, Ózd város díszpolgárát

Örök nyugalomra helyezték ma Kurucz Jánost, aki életének 85. évében hunyt el. A Gyári temetőben emlékeztek meg a díszpolgár munkásságáról, szeretetreméltó alakjáról.

Megtelt a Gyári temető kápolnája gyászoló rokonokkal, ismerősökkel. Kurucz Jánost, Ózd város díszpolgárát kísérték ma utolsó útjára, aki életének 85. évében hunyt el. Negyven éves munkaviszonya alatt több pozícióban is dolgozott, de szinte kivétel nélkül emberi sorsokat alakító tevékenységeket valósított meg. Ismertsége igen széleskörű volt, személyiségét rendkívüli közvetlenség jellemezte. Sokan szerették, becsülték őt. A szertartást a görögkatolikus szokásoknak megfelelően Bodnár Dániel parókus vezette le.

„Atyám, tőlünk elköltözött, adj most ravatalon nyugvó János szolgádnak boldog nyugalmat, s készíts neki örök emléket” - mondta Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

Ahogy az ismerősei hívták, Jancsi bácsi életútjával, elismerésre méltó szakmai tevékenységével kiemelkedő érdemeket szerzett, melyet több állami, megyei és helyi kitüntetéssel ismertek el. Életének 85. évében, augusztus 17-én vehette át város iránti elkötelezettsége, aktív társadalmi közéleti tevékenysége elismeréseként az „Ózd Város Díszpolgára” kitüntető címet. Publikációs tevékenysége során számos tanulmányt írt és jelentetett meg, mely talán párhuzamban állhat János evangélista feladataival.

„Igen, Isten által kiválasztott ember volt, János evangélista, akinek az volt a feladata, hogy egy kor, egy időszak nyomait papírra vesse. És talán rögtön láthatjuk János testvérünk életében a párhuzamot, hiszen talán ő is Isten által kiválasztott ember volt, aki ugyan úgy mint a védőszentje, ő is feladatot kapott. Feladatot kapott, melyet önként és örömmel vállalt a maga alaposságával, a maga műveltségével, a maga tájékozottságával. Hogy ennek a városnak, az életének lenyomatait készítse el” - fogalmazott Bodnár Dániel, görögkatolikus parókus.

A szertartást követően Kurucz János hamvait a Gyári temetőben lévő családi sírba temették, a sírboltra a megjelentek elhelyezték az emlékezés és búcsúzás virágait.