Ajándék az ovisoknak – Átadták az Acsay László tiszteletére rendezett II. Jótékonysági Emlékbál bevételéből vásárolt eszközöket a somsályi óvodában
Oktatás
2023. szept. 20.

Ajándék az ovisoknak – Átadták az Acsay László tiszteletére rendezett II. Jótékonysági Emlékbál bevételéből vásárolt eszközöket a somsályi óvodában

Átadták az Acsay László tiszteletére rendezett jótékonysági bál bevételéből vásárolt eszközöket a somsályi óvodásoknak. Okos televíziót és fejlesztő játékokat vettek a kicsiknek.

Sorban álltak a gyerekek a csúszda előtt a somsályi óvoda udvarán. Ez az egyike azon ajándékoknak, melyeket Acsay-Szűcs Gabriella jóvoltából vehettek birtokba az apróságok. A szintén Somsályon élő hölgy férjével, a néhai Acsay Lászlóval évek óta szívén viseli az intézmény kis nebulóinak sorsát, és folyamatosan segíti az ott dolgozók munkáját is különféle adományokkal. A nyáron tartott jótékonysági rendezvény is ezt hivatott támogatni. A résztvevőknek köszönhetően idén több mint háromszázhúszezer forintból segíthették szebbé tenni az ovisok mindennapjait.

„Én nagyon bízom benne, hogy ezt a hagyományt fogjuk tudni folytatni és nekem nagyon fontos ez a párom emléke miatt is, illetve azért is, mert tudom, hogy ezek a kisgyerekek itt mindent szívből jövő örömmel fogadnak és mindennek nagyon örülnek. Illetve az itt dolgozó óvónők is mindent megtesznek azért, hogy nekik minden jó legyen és minél több mindent kapjanak meg, ami esetleg ebben az óvodában alapból nincsen meg, mert ugye ez egy hátrányosabb helyzetű óvoda valljuk be őszintén” - mondta Acsay-Szűcs Gabriella.

Egy okos televízió is felkerült a falra a csoportszobában és új székeket is sikerült beszerezni. Az apróságok mellett az intézmény munkatársai is nagyon hálásak a folyamatos segítségért, legyen szó akár Mikulásról, farsangról, vagy az évzáró ballagásról. Így ugyanis lehetőséget kapnak arra, hogy minél több és korszerűbb eszközzel segíthessék a kicsik fejlődését, oktatását és nevelését, továbbá ajándékokkal tudják szebbé varázsolni a jeles alkalmakat.

„Boldogan vették át a somsályi óvodások a sok szép új ajándékot, amit Acsay-Szűcs Gabriellától kaptak a támogatói bálon befolyt összegből. Sok mindent kaptak ebben az évben is, ki szeretném emelni egy olyan IKT eszközt, ami egy okos televízió, kültéri nagy csúszdákat és játékeszközöket, beltéri fejlesztő játékokat, eszközöket kaptak még a gyerekek és otthonra is kaptak édességet, fejlesztő füzeteket, taneszközöket, tisztálkodási szereket” - emelte ki Gyirásziné Tardosi Judit, az Ózdi Városi Óvodák Somsályi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

A támogatás pedig tovább folytatódik, hiszen jövő hét pénteken Acsay-Szűcs Gabriella ismeretsége jóvoltából, valamint az önkormányzat támogatásával Miskolcra egy cirkuszi előadásra juthatnak el a nagycsoportos gyerekek, ami remélhetően maradandó élményt fog nyújtani számukra.