Megrendezték a VII. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt – Ózd is bemutatkozott
Város
2023. szept. 15.

Megrendezték a VII. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt – Ózd is bemutatkozott

Idén is bemutatkozott Ózd a vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállításon és Vásáron Miskolcon. A rendezvényre különböző termékekkel készült az ÓVI.

A közfoglalkoztatási kiállítások nagy lehetőséget kínálnak az önkormányzatok értékteremtő tevékenységének bemutatására. A miskolci rendezvényen ötven meghívott település vett részt, többek között például Sajókaza, Tiszacsermely, Mezőkövesd, Bogács, Pácin. Ózd már több éve képviselteti magát, így a vásáron városunk polgármestere is jelen volt, aki büszkén beszélt a helyi értékekről és eredményekről.

„Megyei Közfoglalkoztatási kiállításon vagyunk itt Miskolcon, ahol az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is egy kis faházzal képviselteti magát, ahová kihozták azokat a termékeket, amiket közfoglalkoztatásban gyártanak. Ugyebár ezeket bemutatni lehet, de a közfoglalkoztatásnak sokkal nagyobb eredményei vannak városunkban. Tekintve akár az állatsimogatóban megvalósult kis állatkertet is. Nyilván a mindennapi munka az nem ide sorolható, hiszen az kötelező jellegű, de az itt megjelent termékek is nagy érdeklődésre tartanak számot, és elég jó bevétellel zárják a napot” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Az esemény megnyitóján dr. Alakszai Zoltán főispán elmondta, hogy a tavalyi évben sajnos elmaradt a rendezvény, viszont öröm számukra, hogy idén már meg tudták tartani a kiállítást. Bár az időjárás nem kedvezett a résztvevőknek, ennek ellenére sok ember kilátogatott az Erzsébet térre.

„A közfoglalkoztatásnak vitán felül állóan Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében nagyon nagy jelentősége van, hiszen a vármegye 358 településéből 357 részt vesz a közfoglalkoztatásban, és jelen pillanatban is 1024 darab közfoglalkoztatási támogatási program van megvalósítás alatt a megyénkben, és közel 15 ezer fő vesz részt ebben a programban” - mondta dr. Alakszai Zoltán, főispán.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény öt munkatársa kalauzolta el az érdeklődőket standjuknál, emellett Molnár Gábor igazgató is részt vett a rendezvényen. Csernus Noémi, az ÓVI ágazatvezetője elmondta, hogy ötvenféle gyógynövényt termesztenek, ezekből jelenleg a legnépszerűbb a levendula, a menta és a citromfű.

„Az idei évben is meghívást kaptunk a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállításra. A varrodai termékekkel jelentünk meg ebben az évben, ahol kertészetünkben megtermelt növényeket, illetve levendulát dolgozzuk föl. Különböző zsákokat készítünk, különböző babákat, manókat készítünk belőlük. Ezeket árusítjuk most itt jelenleg” - nyilatkozta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak a varroda dolgozói. Úgy érzik, hogy van értelme ötletelni és valami újdonsággal előállni, mert az emberek nagyon szeretik a kézzel készült kreatív dolgokat.