Taggyűlést tartott Ózdon a Magyar Szocialista Párt
Politika
2023. szept. 15.

Taggyűlést tartott Ózdon a Magyar Szocialista Párt

A Magyar Szocialista Párt politikusai tegnap a helyi nyugdíjas otthonokat látogatták meg, majd az Ózdi Horgásztónál tartottak taggyűlést.

„Én azt mondom, hogy az egyik legnehezebb munka, amikor emberekkel kell dolgozni, és ha valahova kellene plusz megbecsülés, akkor az a szociális szféra” - ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét Komjáthi Imre a Magyar Szocialista Párt társelnöke, aki politikus társaival a Kézenfogva Gondozóház Bulcsú úti telephelyén látogatta meg a szépkorúakat. A delegáció ajándékkal is kedveskedett az idősotthon lakóinak, akik nagy szeretettel fogadták el a gyümölcskosarakat. A látogatásnak két oka is volt, nyilatkozta a politikus.

„Azt látjuk, hogy Magyarországon egyre nagyobb problémát okoz az, hogy a munkaerő elvándorlás az országból, az azt is eredményezi, hogy kénytelenek itthon hagyni idős hozzátartozóikat. Ezért egyre több és jobban felszerelt, nagyobb forrásokkal rendelkező idősotthonokra lenne szükség. Egyik oka ez volt, hogy eljöjjünk ide és megnézzük, hogyan élik az idősek a mindennapjaikat. A másik pedig az, hogy a tiszteletünket tegyük és hozzuk el a szociális szférában dolgozóknak, akik rendkívül nehéz munkát végeznek, és nem kapnak kellő megbecsülést a kormánytól” - mondta Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt társelnöke.

Az otthonban dolgozók, a lakók és a politikusok között jó hangulatú párbeszéd alakult ki. Miután bejárták az intézményt, átautóztak az Ózdi Horgásztóhoz, ahol taggyűlést szerveztek az érdeklődők számára a budapesti politikusok részvételével. Angyal Béla egyik házigazdája volt a rendezvénynek, aki elmondta, hogy az MSZP vezetősége kihelyezett frakcióülést tartott Ózdon a délelőtti órákban, majd vállalkozókkal beszélgettek.

„Majd három idősotthon látogatása következett, ahol gyümölcsöt vittek a politikusok. Most pedig itt vagyunk, ahol egy nyílt lakossági fórum van, ahol szintén lehet beszélni a politikusokkal és lehet szabadon gondolatokat cserélni. Ide lettek meghívva a párttagjaink, szimpatizánsaink és egyéb segítőink” - emelte ki Angyal Béla, az MSZP ózdi szervezetének alelnöke.

Kunhalmi Ágnes a Magyar Szocialista Párt társelnöke köszöntötte a megjelent vendégeket, aki hangsúlyozta, hogy pártjának célja többek között az, hogy ez a térség ne a nyugati országok színvonalához hasonlítson, hanem először Magyarország nyugati régióival tudja felvenni a versenyt. Elmondta, hogy van egy kelet-magyarországi programja a pártnak.

„Nem igazán látom azt, hogy sok-sok pénzt és lehetőséget, új tudást, új szakmákat, új munkahelyeket hoznának a térségbe. Ahogy látom, Ózdon is nagy az elvándorlás, elmennek a fiatalok, pedig valamikor nagyon jó szakképzés volt itt, és arra munkahelyek tudtak települni. Ma is ugyanezek kellenének. Tehát ha azt mondja a miniszterelnök, hogy teljes foglalkoztatás, meg munka alapú társadalom, akkor nem mindegy, hogy hol és milyen minőségű munkahelyeken dolgoznak akár az ózdiak is” - hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt társelnöke.

A lakossági fórumon résztvevők több kérdést felvetettek a politikusoknak. Kerkuskáné Bodnár Mária nagyon fontosnak tartotta, hogy megjelenjen a délutáni programon, hiszen elmondása szerint több égető problémára kell megkeresni a megoldásokat.

„Én ezt szerettem volna elmondani, hogy legyen már itt végre Ózdon is munkahely. Hozzanak munkahelyet, mert nagyon sok ember menne dolgozni. Én 75 éves vagyok, de én még mindig eljárok sajnos, mert olyan kevés a nyugdíjam és hallom, hogy a mostaniak milyen sokat kapnak. Nekem meg mellette dolgoznom kell” - nyilatkozta Kerkuskáné Bodnár Mária, az MSZP Nőtagozatának tagja.

A lakossági fórum kötetlen beszélgetéssel folytatódott, ahol a megjelenteket megvendégeltek egy tál gulyással.